Nedjelja, 26 svibnja, 2024

VUKŠIĆ: Uskrs nas trajno podsjeća na pobjedu života nad smrću

Must Read

Vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić pozvao je vjernike da Uskrs obilježavaju kao blagdan nade koji trajno podsjeća na pobjedu života nad smrću.

Predvodeći uskrsno euharistijsko slavlje u sarajevskoj prvostolnici katedrali Srca Isusova vrhbosanski je nadbiskup u svojoj propovijedi podsjetio kako je Uskrs svetkovina kojom se kršćani sa zahvalnošću sjećaju Isusova uskrsnuća.

Foto: KTA

Svojim je uskrsnućem Krist osnažio vjeru da za njim slijedi i uskrsnuće drugih pa je tako Uskrs postao blagdanom nade za sve plemenite i dobre ljude pa i za one loše koji će naći načina odvratiti se od svog zla puta, kazao je nadbiskup Vukšić.

“Isusovo uskrsnuće trajni je temelj kršćanske vjere”

Kazao je kako je u čovjekovoj naravi najjača želja za životom i potreba da ga se obrani te da smrt ne bude kraj a tome da neće biti zaboravljeni nadaju se i oni koji nisu vjernici, barem da ih se sačuva kroz sjećanja.

Isusovo uskrsnuće trajni je temelj kršćanske vjere, odgovor na čovjekovu prirodnu želju za životom ali i put kojim su vjernicima otvorena vrata raja, poručio je Vukšić podsjećajući pri tom i na drugu veliku poruku uskrsloga Krista kada je svojim učenicima kazao “mir svoj vam dajem”.

“Mir u pravdi i ljubavi kršćanska je vizija društvenoga mira”, kazao je vrhbosanski nadbiskup opisavši gradnju i jačanje mira kao trajnu moralnu zadaću jer je to pretpostavka i važno sredstvo sreće na Zemlji i ujedno sredstvo spasenja čovjeka.

Foto: KTA

Koncelebrirano misno slavlje u sarajevskoj katedrali vodio je i vrhbosanski nadbiskup u miru kardinal Vinko Puljić./Hina/HMS/

- Advertisement -

16 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

16 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -