Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Milanović: HVO je spasio BiH, neka Bakir vrati odlikovanje koje je Izetbegoviću uručio Tuđman ako je Hrvatska zločinac

Must Read
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović “čestitao” je građanima Srbije na izbornim rezultatima kroz smijeh, naglasivši kako se “Srbija mora odlučiti gdje je i na kojoj strani”. Osvrnuo se i na Bosnu i Hercegovinu poručivši kako “BiH ne bi opstala da joj Hrvatska nije pomogla”.

“Nikakvo NATO bombardiranje nije slomilo Ratka Mladića već dolazak  hrvatskog oklopa i nekoliko stotina profesionalca pred Banjaluku. Tek onda se mogla postrojiti Armija BiH”, naveo je, prenosi N1.

Kazao je kako Zapad, posebno Njemačka ili Švedska “nemaju što stali izaslanike Bundestaga koji su porijeklom iz Sarajeva da ‘objektivno’ izvještavaju”.

“To neka ostave narodima BiH i zainteresiranim susjedima. Hrvatska nema oružje da bi bilo šta napravila u BiH, a BiH nema dva metka da ispali. Nema opasnosti od rata, ali ima opasnosti od bijede. Ima se manje vremena. Nitko nema paklene planove za BiH iz dva razloga: 1. nitko nema dva metka i dvije cijevi, a 2.  zato što se ne usude. Što vrijeme više odmiče to su institucionalni izgledi za dogovor manji. A s tim određene političke snage sarajevske čaršije računaju. Kada u Europskom vijeću oko teksta vezano globalni kompas, jedna novotarija EU kojima se brzo zaboravi ime, ali moćno zvuče. Kada uđe odredba o konstitutivnim narodima u to, onda zavlada očaj u dijelu krugova u Sarajevu. Oni ne žele uništiti Hrvate, samo ih žele pokrasti”, rekao je.

Potom je govori o dolasku u Mostar na obilježavanje godišnjice HVO-a i poručio kako BiH “ne bi opstala da nije bilo Hrvatske”.

“HVO je spasio BiH, Alija Izetbegović je dobio najviše veleredove iz ruku Franje Tuđmana. Neka ga njegov sin vrati ako je Hrvatska zločinac koji ide dijeliti BiH. Hrvatska je bila u misiji spašavanja i sebe i BiH i povukla se odmah. I to se više nikada neće dogoditi. Nikakvo bombardiranje NATO-a nije slomilo Ratka Mladića već dolazak hrvatskog oklopa i nekoliko stotina profesionalaca pred Banjaluku. Tek onda se mogla postorjiti Armija BiH. To su gole činjenice. I tada uz američku ne toliku pomoć, povukli se. Možda je to bolje. To je cijena koju je Hrvatska platila da bi SDA bila na vlasti”, poručio je Milanović.

Dnevnik.ba

- Advertisement -

54 COMMENTS

  1. Valjda je red da postrojavanje obavi drug sibicar, k’o legalni komandant ‘rvacke komponente. I tako ce na postrojavanje i drug Mijo Kresic, sibicarov suborac iz ARBiH. A mog’ o bi i drug Ljubic, jos jedan neusttasivi bojovnik ARBiH. Jos kad im se pridruzi drug Sokojlija, stari neimar za popravku Galeba za bolje ljustrenje po postrojbama HV i havejota….

    • Ma to se podrazumijeva 🙂 a Milanče nam dolazi kao ispomoć 😎 – treba nekako ispuniti VIP ložu 😎 – a znaš i sama da je benzin poskupio i sumnjam da će nam doći previše VIP gostiju iz susjednih zemalja 🙁 🙁 !

      Nego 😎 – bila bi fora da se i legenda Dodik pojavi u VIP loži 😎 – sarajevski islamisiti bi bukvalno pozelenili od muuke 😎 😎 😎 !

      • Ljevica je uvik bila ta koja je unosila razdor između Bošnjaka i Hrvata perfidno se koristivši strahom katolika od islamizacije..Hrvatska ljevica i serbska uvik djeluju u sinergiji tako da bi klempavi Mile savršeno odgovara na postrojavanju…😀

    • Nu, dva minusa. Dobro, jedan od druga Kresica, druga od vojnog lekarka ARBiH. PreCjednice, tebi se clanak svidja? 😉

  2. DIREKT U GLAVU. TOLIKO IH BOLI ISTINA DA OVO I NE PRENOSE NJIHOVI MEDIJI, A SADA IDU I SA SPINOVIMA. SADA NA RED IDU LOGORASI, MAJKE SREBRENICE….Osvrnuo se i na Bosnu i Hercegovinu poručivši kako “BiH ne bi opstala da joj Hrvatska nije pomogla”. “Nikakvo NATO bombardiranje nije slomilo Ratka Mladića već dolazak hrvatskog oklopa i nekoliko stotina profesionalca pred Banja Luku. Tek onda se mogla postrojiti Armija BiH”, naveo je, prenosi N1.

  3. Ovaj se izgleda opet negdje zarakijao.🤣
    Takozvani hvo je bila paravojna formacija presudjena za uzeoe,etnicko ciscenji,ubojstva,osnivanja konc logora i sl.
    Nasljednici Pavelicha,Luburicha i sl.

    • E to je problem kod Bošnjaka….vi nikad niste shvatili da je ljevica ta koja snosi odgovornost za sve nedaće između Hrvata i Bošnjaka…navijali za Mikija pa dobili prst u oko…i na kraju za sve optužite u.stasse …U Hrvatskoj desnica nakon 1945 nikad više nije došla na vlast…

  4. Danas vise nitko nema zalihe municije da ratuje 7 dana. Ovo se moze napraviti cisto da se Bosnje sablaznjavaju “kako Milanovic moze postrojavati HVO u Bosni”. Treba opstati na terenu i cekat prvu priliku za razlaz.

  5. A odlikovanja i ghofana🤣🤣
    To je Bakir davno bacio u smece.
    Hrvatska je,zajedno sa vodstvom takozvane hb osudjena za uzepe u BiH.
    Tacka.

      • Mi nikom ne tepamo ako kaze lose onda kazemo da je to lose ako je dobro kazemo da je dobro.i tako triba.A ne vi da se Bakir pokaki na sred Sarajeva vi bi rekli dobro je samo zato jer je vas

        • Tepare ,tepate…svejedno če te birati HDZ ,naravno iz koristi…kao što ste birali i Bandića…zna Miki kako se dodvoriti hercegovačkoj “ desnici” ,kako bi inače izborio drugi mandat…😁

  6. Hvala vam za naših 500,000 muslimana u Makarskoj, vojnu i svakakvu pomoć, ali nemojte više ni dolaziti niti slati išta jer smo mi bošnjaci najjača sila na balkanu

  7. Meni kao bošnjooku od 93. godine, nikako nije jasno što se s ovim Milovanovićem događa? Još će ba ispasti da je HVO umjesto Ar. BiH zauzeo Šipovo i Mrkonjić Grad, a koji su kasnije u Dejtonu vraćeni Srbima u zamjenu za deblokirano Sarajevo, za nekoliko sarajevskih općina koje su bile pod srpskom kontrolom, te za koridor do Goražda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

U LAŽI JE KRATKA KOSA: Dok lobira protiv Rezolucije, premijer Srbije “duboko” vjeruje da je historijski dogovor Srba i Bošnjaka moguć

Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srbije Miloš Vučević izjavio je danas kako duboko vjeruje da je istorijski dogovor...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -