Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Srbija bira

Must Read

U Srbiji će danas biti održani predsjednički, parlamentarni i lokalni izbori, a pravo glasa ima oko 6,5 milijuna građana. Na predsjedničkim izborima na glasačkom listiću je osam kandidata, a na parlamentarnim 19 lista.

Republička izborna komisija utvrdila je da 6.502.307 birača ima pravo glasa na predsjedničkim i parlamentarnim izborima.

Glasanje će trajati do 20 sati. Građani će moći glasovati na 8.255 biračkih mjesta, od kojih je 29 u zavodima za izvršenje kaznenih sankcija.

Državljani Srbije u inozemstvu glasat će na 77 glasačkih mjesta u 35 država.

U trci za predsjednika Srbije ove godine su aktuelni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, kandidat grupe građana “Za ujedinjenu, pravednu i stabilnu Srbiju” Zdravko Ponoš, kandidat grupe građana “Srpski patriota” Miša Vacić, kandidat koalicije “Suverenisti” Branka Stamenković.

Kandidati za predsjednika Srbije su i Milica Đurđević Stamenkovski ispred Srpske stranke Zavetnici, zatim kandidat koalicije za Kraljevinu Srbiju – DSS Miloš Jovanović i kandidat koalicije Dveri i POKS-a Boško Obradović.

Republička izborna komisija odlučila je da birači s Kosova, na parlamentarnim i predsjedničkim izborima, glasuju u četiri općine središnje Srbije – Tutin, Raška, Kuršumlija i Bujanovac.

Građani će sutra glasovati i za gradonačelnika Beograda. Među 12 kandidata su i proslavljeni vaterpolista i aktuelni gradonačelnik Novog Beograda Aleksandar Šapić, odvjetnik Toma Fila, poznati liječnik Miljko Ristić i Mladen Kočica te proslavljeni košarkaški trener Duško Vujošević.

Konačan broj birača na lokalnim izborima u Beogradu je 1.600.463, utvrdila je Gradska izborna komisija.

Republička izborna komisija dužna je da zvanične rezultate priopćiti najkasnije do 7. travnja u 20 sati.

Glasovanje u BiH

Oko 11.500 državljana Srbije koji borave u Bosni i Hercegovini moći će glasovati na 15 biračkih mjesta.

Kako je rečeno u Veleposlanstvu Srbije u BiH, biračka mjesta će biti otvorena od 7 do 20 sati.

Podsjećaju da je glasačima prilikom dolaska na glasanje potreban važeći identifikacijski dokument Srbije, odnosno osobna iskaznica ili putovnica ove države.

- Advertisement -

4 COMMENTS

    • Ponovo ujkanski pavijanii ljubomorisu i histerisu na uspehe velicanstvenog drzavnika i lidera regiona Aleksandra Vucica.

  1. Slava Srbiji!

    Uz drzavnika i lidera regiona Aleksandra Vucica sva vrata su nam otvorena.Dace Bog!

    Ziveo Aleksandar Vucic!

    Zivela Srbija!

  2. Честитам предсједниче балканских народа! Да није било Вас пола Балкана не би било вакцинисано, да није Вас глад би већ владала у државицама региона. Честитам и ХВАЛА Вам господине предсједниче!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -