Subota, 18 svibnja, 2024

(FOTO) MILANOVIĆ U DRUŠTVU LIJEPE PLAVUŠE: Svi su se motali oko Bidena, evo s kim se družio naš predsjednik

Must Read

Danas je u Bruxellesu dan triju veliki samita i sastanaka na vrhu na kojima će zajednička tema biti ruska agresija na Ukrajinu te nove sankcije koje će se uputiti Moskvi. U iduća dva dana održat će se samiti NATO-a, G7 i Europske unije.

Četvrtak je u Bruxellesu počeo sastankom NATO saveza na koji je, nakon peripetija hoće ili neće, došao i američki predsjednik Joe Biden.

Hrvatsku na sastanku članica NATO saveza predstavlja predsjednik Zoran Milanović koji se uoči početka sastanka i zajedničke fotografije najviše družio s državnicima Kanade, Slovačke, Albanije i Bugarske.

Milanović je kratko vrijeme proveo u razgovoru s lijepom plavokosom slovačkom predsjednicom Zuzanom Čaputovom, koja je tijekom lanjskoj susreta s našim predsjednikom zapela za oko medijima jer je odjenula haljinu sličnu onoj koju je na susretu s Donaldom i Melaniom Trump nosila naša bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Milanović je kratko vrijeme ćaskao i s kanadskim premijerom Justinom Trudeauom. Iznad njih stajao je predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović.

Foto: Screenshot / Nato

No, najviše vremena proveo je u razgovoru s bugarskim predsjednikom Rumenom Radevom.

Foto: Screenshot / NATO

A vrlo je srdačan bio susret s albanskim premijerom Edijem Ramom.

Foto: Screenshot / NATO

Podsjetimo, Milanović je 2020. u kolovozu morao objašnjavati je li njegov posjet albanskom premijeru privatne ili službene prirode. Iz Ureda predsjednika tada su se očitovali da je u Albaniji boravio u sklopu predsjedničkih dužnosti gdje je predstavljao Republiku Hrvatsku. Ured predsjednika je u očitovanju naglasio da Milanović nije pružao usluge savjetovanja za albanskog premijera dodajući kako je hrvatski predsjednik to javno rekao u više navrata.

No, glavne ‘zvijezde’ NATO samita našle su se s desne strane. Francuski predsjednik Emmanuel Macron srdačno je pozdravio britanskog premijeraBorisa Johnsona, a šef NATO-a Jens Stoltenberg s oduševljenjem je dočekao predsjednika SAD-a Joea Bidena.

Foto: Screenshot / NATO

Nezamijećeno nije prošlo ni srdačno rukovanje Bidena i turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana.

Foto: Screenshot /NATO

Nakon zajedničkog fotografiranja sudionici su se zaputili na sjednicu.

Foto: Screenshot / NATO

Uoči početka sjednice NATO samita, koja će trajati do otprilike 13 sati, a prije no što je zamolio medije da napuste prostoriju, obratio se Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.

“Danas ćemo raspravljati o savezničkoj podršci Ukrajini kao i o jačanju naše obrane. Činimo sve više na moru, kopnu i zraku”, rekao je. Izjave za medije nakon sjednice najavljene su u 13:15 sati.

Foto: Screenshot / NATO

Evo što je britanski premijer Johnson poručio prije početka NATO samita.

Autor:Dnevno.hr
- Advertisement -

11 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Predsjednica Gruzije uložila veto na zakon o ‘stranim agentima’

Predsjednica Gruzije, Salome Zurabišvili (Zourabichvili) je u subotu 18. maja uložila veto na zakon o "stranim agentima" kojim se...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -