Nedjelja, 26 svibnja, 2024

ČOVJEK IZ BUNDESTAGA koji štititi Nacistu i ratnog zločinca, govorio je o borbi protiv diskriminacije. Lijepo….

Must Read

Manuel Saracin

Specijalni izaslanik Njemačke za Balkan Manuel Saracin (Sarrazin) obavijestio je putem Twittera da je Njemačka službeno podržala izjavu Nizozemske o Strateškom kompasu Europske unije.

Važno je da politički akteri u Bosni i Hercegovini krenu naprijed na eliminaciji diskriminacije (npr. slučaj Sejdić-Finci) i integritetu i poštenju izbora kao i reformskim prioritetima – poručio je Saracin.

Podsjetimo, Nizozemska je izrazila žaljenje što je u dokument Strateškog kompasa Evropske unije uvrštena konstitutivnost naroda u Bosni i Hercegovini, što za njih, kako su naveli, predstavlja diskriminatorni koncept.

Saracin je inače zastupnik Bundestaga koji je osigurao nit manje nit više nego Bundestag zaštitu filmu Neđo od Ljubuškog, u kojem se kao svjedok humanizma javlja Galićev vjenčani kum – odbjegli ratni zločinac Miroslav Hrstić, koji se žrtvama prije silovanja predstavljao kao “ustaški  krilnik” a zarobljene Srbe je ponižavao tako što ih je tjerao da pasu travu.

U ovom razvikanom i nagrađivanom filmu u kojem dakle silovatelj i ubojica svjedoči o nečijem humanizmu zločinac Hrstić je predstavljen je kao humanist,  iako je redateljica Svetlana Broz već tada znala da je dotični optužen za ratne zločine nad Srbima u BIH.

Posebno ratne zločine silovanja. Znakovito je da je u promociji tog filma, u kojem sudjeluje spomenuti silovatelj žena iz Dretelja sudjelovalo i Vijeće Europe, točnije odjel za promociju ljudskih prava.

Eto takav čovjek, Saracin iz tog i takvog Bundestaga govori nam  o zaštiti ljudskih prava, dok godinama uporno odbija odgovoriti na pitanje kada se misli ispričati žrtvama silovanja Miroslava Hrstića što mu je dao posrednu zaštitu.

- Advertisement -

30 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

30 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zrinjski u ponedjeljak slavi osvajanje Kupa BiH

HŠK Zrinjski Mostar u ponedjeljak, 27. svibnja, od 18 sati na platou ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače organizira...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -