Subota, 22 lipnja, 2024

Zamislimo da je ovako bilo s Miloševićem i Đukanovićem…

Must Read

Zamislimo da je dakle, JNA bila daleko jača nego što je bila i da je preko noći okupirala Hrvatsku i BIH.

Svi koji su se odupirali toj okupaciji proglašeni su neprijateljima novog režima.

Nova vlast se imenuje u Zagrebu. A pod kontrolom je Miloševića i Đukossolionija.

Vlast u Zagrebu proglašava Paraga, oporbenjak koji ne voli Tuđmana. Paraga se proglašava poglavnikom. Dvojac Milošević  Đukanović Hrvatsku i BIH dijele na dvije interesne zone.

Paraga u Zagrebu objavljuje rasne zakone. Generla Blaž Kraljević Slavko Kvaternik je svog vremena.

Paraga je dakle ono Miloševiću što je Pavelić bio Hitleru. Bijedni puzavac okupatora.

Rasni zakoni koje donose Milošević i Đukanović , predviđaju eliminacijhu svih Njemaca, Bošnjaka, Roma i Talijana na prostoru novog režima. Miloševićeva puppet state zove se NDH. Tuđman kao nekada Maček pritvoren je u novoobnovljenom Jasenovcu.

Paraga sa svojom kvislinškom vladom, uz koju pristaju krajiški Srbi kreće u istrebljenje Njemaca Talijana i Roma. Te Bošnjaka. Njemu se pridružuju hrvatski kvislinzi.

Fratar iz Širokog Fra Rade Glavaš mlađi postaje dio Paragine vlade. Milošević odobrava rasne zakone.

Širom Hrvatske i BIH događaju se progoni nehrvatskog stanovništva te masovni izlov Bošnjaka, te progon Hrvata koji odlaze u gerilski rat. Zovu se partizani.

Kraj rata je takav da partizani , Njemci, Talijani i Bošnjaci ulaze u Zagreb. Paraga je pobjegao sa Zlatom. Blaž Kraljević se propucao.

Marionetska vojska Dobroslava Parage bježi prema Raškoj Gori. Iako su za sebe tvrdili da su hrvatska vojska. Tamo se žele naseliti i stoga sa sobom vode obitelji.

Tamo ih Englezi predaju partizanima i oslobođenom Tuđmanu.

Ovaj naređuje da ih se sve strelja.

Nakon 50 godina u Hrvatskoj,. Sabor koji je utemelji Franjo Tuđman odaje komemoraciju svim nevinim žrtvama Križnog puta i RaškoGorske Tragedije.

Osnovan je i Počasni Raškogorski vod.

Jel netko skužio paralelu? Odnosno RH Vlado koji ti je k? Čitaš li ustav u kojem jasno stoji da je ova država nastala u krvavoj borbi protiv kvislinga njemačkog i talijanskog reicha? Jeste li vi ustaška ili hrvatska vlada?

Gdje vam je Počasni istarski vod i imena Istrana koji su u dane dok su se kvislinzi povlačili skupa s okupatorima na njemački teritorij, i to skupa s istarskim franjevcima oslobađali Istru od agresora i pripajali ju matici?

Što je za vas časno a šta nečasno iz naše povijesti?  I kako to da u Hrvatskoj niti jedan aerodrom niti jedno vojno pilotsko učilište ne nosi ime po Ivanu Pandži?

Znate li uopće kako se zvao Hrvat koji je među prvima uspio granatirati teritorij Trećeg Reicha?

Primjetite da časne istarske fratre ne nazivamo fratrizanima, jer nisu njegovali kulturu ropstva nego kulturu ustanka a  s partizanima su Istru matici pripojili i kasnije ju sudski obranili kao oduvijek hrvatsku. I to na međunarodnoj instanci.

Istra i Međimurje jedne su dvije hrvatske regije koje je osvojila i matici pripojila hrvatska čizma. Sve ostalo je djelo viših agresora.

Ustaše su bile kvislinška vojska koja je rasprodala Hrvatsku. Jedno je kad žrtve komemoriaju žrtve svojih obitelji koje su pobijene u komunističkoj odmazdi a drugo je kad to čini Vlada RH i to na pomoznoj organizaciji kakvu Sutjeska može samo sanjati.

Kog se vi stidite? Onih Hrvata koji su vam omogućili da budete danas to što jeste?

Ako je tako, odrecite se i Franje Tuđmana. I on je bio među onima koji su kvislinze potjerali na Bleiburg. Doduše nije ih ni trebalo goniti. Sami su pobjegli. A sve redom “za dom spremni”: Taj Dom je za njih izgleda bio i ostao Njemačka.

p.s. Jeste li znali da je posljednji vojnik koji je pobinuo u oslobođenju Istre nosio ime Dušan? I ne, to što je posljednji vojnik u oslobođenju Pule nosio ime Dušan, ne znači da je bio Srbin. Ako niste znali Hrvati Istre masovno su uzimali pravoslavna imena kako ih talijanska vlast ne bi talijanizirala. Jer je svaki Ivan postajao Giovanni. Dušana se teže prevodilo. No opet mogao je biti i Srbin. Naš Srbin. Ni po čemu manji Hrvat od nas.

Uozbilji se, ustaška vlado Andreja Penave. Loše si simboličlke punktove zagazila . Tako ti savjetovanja Mate Planinc Granića

- Advertisement -

14 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Petković odgovorio što ne funkcionira u hrvatskoj igri

Isključiva krivca je na nama, ostali smo dužni navijačima, poručio je hrvatski napadač Bruno Petković na novinarskoj konferenciji u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -