Subota, 4 svibnja, 2024

Lauc: Da nije bilo mjera protiv korone, vjerojatno ne bi bilo rata u Ukrajini

Must Read

“Da je naš odgovor na pandemiju ostao na razini osobne odgovornosti i da nismo nametali razne zabrane sada bi nam svima bilo puno bolje: broj zaraženih bi bio podjednak, no ne bi bilo svih onih koje su ubile ‘mjere‘, ne bi bilo inflacije i krize, a vjerojatno ne bi bilo niti rata u Ukrajini”, piše Lauc

“Slično je zaključio i britanski epidemiolog”

Kaže da je do sličnog zaključka došao i prof. Mark Woolhouse, epidemiolog sa Sveučilišta u Edinburghu i član britanskog Znanstvenog savjeta.

“Upravo je objavio knjigu u kojoj zaključuje da su gotovo sve radili krivo i da bi pristup koji je predlagala tzv. Great Barrington deklaracija bio puno bolji”, piše Lauc. U status je dodao i link na blog islandskog poduzetnika i konzultanta Thorsteinna Siglaugssona.

Woolhouse je ranije kritizirao lockdown i ispričao se kćeri zbog zatvaranja škola. Smatra da je to bilo “moralno pogrešno”. Rekao je i da je u pandemiji njegova generacija iznevjerila mlade.

S Bakićem pokrenuo Pandemijski realizam

Knjiga koju spominje Lauc u tiskanom izdanju izlazi 12. travnja.

Podsjetimo, Gordan Lauc je sredinom studenog prošle godine izbačen iz Znanstvenog savjeta. Premijer Andrej Plenković, nakon istupa znanstvenika Gordana Lauca na Facebook profilu, u kojem je pozvao na prosvjede protiv covid-potvrda i vladu usporedio s Titom, kazao je da suradnja s Laucom u vladinom Znanstvenom savjetu više nije moguća.

Lauc je s poduzetnikom Nenadom Bakićem pokrenuo stranicu nazvanu Pandemijski realizam na kojoj objavljuju svoje prijedloge za borbu protiv koronavirusa. Bakić je kupio i manji udio u Genosu, firmi Gordana Lauca.

- Advertisement -

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je tjeralicu za ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, javlja ruska državna novinska agencija RIA Novosti. “Volodimir...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -