Nedjelja, 5 svibnja, 2024

ĐIKIĆ: Izetbegovićevo pregovaranje je samo farsa

Must Read

”Već je neko vrijeme jasno da se Bakir Izetbegović ne može, a vjerojatno i ne želi, oduprijeti pritisku gotovo cjelokupne bošnjačke politike, medija i intelektualaca. Oni su dogovor s Hrvatima oglasili izdajom”, rekao je za Bljesak.info Ivica Đikić, hrvatski i bh. književnik i scenarist.

Utoliko je, ističe Đikić, Izetbegovićevo pregovaranje samo farsa i kupovanje vremena, pa ni propast posljednjeg kruga pregovora nije nešto neočekivano.

“Od toga će političku štetu imati Bosna i Hercegovina i Hrvati, ali i Bošnjaci, neovisno što njihova ‘pamet’ to odbija vidjeti. Jedini koji neće imati štetu jesu Dragan Čović i HDZ. I Milorad Dodik, naravno”, rekao je Đikić u izjavi za Bljesak.info.

Podsjetimo, jučer je u Sarajevu održana posljednja runda pregovora hrvatskih i bošnjačkih stranaka o reformi Izbornog zakona BiH pod medijacijom stranih dužnosnika, američkog veleposlanika Michaela Murphya i Angeline Eichhorst, direktorice pri Europskoj službi za vanjske poslove.

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, podsjećamo, nije prihvatio ponuđena rješenja nego je tražio smanjenje ovlasti federalnog Doma naroda, a sinoć je na FTV-u izjavio da “Hrvati moraju da shvate da neće moći sa šestinom glasova diktirati život u Federaciji. Ne možete dominirati u Federaciji”.

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH, jučer je na RTV-u Herceg Bosna istaknuo kako je u pitanju rušilačka akcija SDA kojom se želi napraviti BiH bez Hrvata kao konstitutivnog naroda, te naglasio da se izbori u listopadu formalno-pravno ne mogu održati.

Središnje izborno povjerenstvo jutros je najavilo da se pripremaju za raspisivanje izbora, a američki veleposlanik Murphy prije nekoliko je dana rekao da će “izbora biti bez obzira na dogovore”.

bljesak.info
- Advertisement -

3 COMMENTS

  1. neka Hrvati ne vežu Srbe , neka ljudi glasuju u svom entitetu, ako to žele, jednako tako neka i bošnjaci- muslimani glasuju na svojih 23% za svoje ljude.Hrvati treba da organiziraju izbore na teritoriju Hercegbosne i pošalju listić Hrvatima u islamskim enklavama, kako bi glasovanje kod hrvata bilo cjelovito.

  2. Izetbegović je izučio zanat od ćaće. Izetbegovići su uvijek u pregovore išli sa figom u džepu i znali su unaprijed kako se neće dogovoriti. To ja najlakši način pregovaranja. Islamistima su Ameri uvijek pogodovali i uvijek su drugima otimali i davali islimistima jer je to odgovoaralo tzv. američkim intersima. Mi nikako sagledati tu famoznu širu sliku, koju nam podmeći i analizom rata u Ukrajini, a istina je vrlo jednosatvna, dolar kapu kroji. Glupi Ameri će žrtvovati cijeli svijet kako bi njihovim gu’icama bilo dobro, kakva pravednost, kakva ljudska prava, to su floskule za naivne, interes i samo interes.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je tjeralicu za ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, javlja ruska državna novinska agencija RIA Novosti. “Volodimir...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -