Srijeda, 15 svibnja, 2024

IZETBEGOVIĆ: Čović je razljutio Bošnjake svojim koketiranjem sa silama koje ugrožavaju BiH. Morat će platit ovo što je naor‘o

Must Read
O detaljima sa sastanaka o Izbornom zakonu Bosne i Hercegovine, bh. političari uglavnom šute, no lider Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović je danas na Svečanoj sjednici Žena SDA kazao nekoliko riječi o pregovorima, javlja Klix.ba.

Na prvom mjestu je naglasio kako je potrebno popraviti odnos sa Hrvatima.

“To je jedna od krucijalnih potreba, to se mora uraditi. On (Dragan Čović) je svojim djelovanjem, nepotpisivanjem bez pravog razloga ugovora s Islamskom zajednicom, odlascima u Beograd, Banju Luku, podrškom Dodiku, koketiranjem sa silama koje ugrožavaju ovu zemlju, razljutio Bošnjake da sad ne možemo napraviti ono što nam treba i što je normalno. Moramo popraviti odnose, mi smo na kraju krajeva jedan narod“, poručio je Izetbegović i dobio pljesak prisutnih stranačkih kolega.

Kazao je kako je Čović toliko toga lošeg uradio da je sam sebi suzio prostor djelovanja, te da mu nitko više ne želi vjerovati.

“Toliko je toga uradio da je suzio prostor. Nema čovjeka, običnog, obrazovanog, neobrazovanog, patriote, iz lijeve opcije koji je u ovom trenutku za to da mu se iziđe u susret jer ne vjeruju dvojcu Čović-Dodik”, riječi su Izetbegovića.

 

image

Pomirenje s Hrvatima, kako je istaknuo lider najveće bošnjačke stranke, od njega su tražili i stranci.

“Prijatelji iz međunarodne zajednice nisu naši neprijatelji, nisu došli da nas nešto prevare, da nas na nešto natjeraju. Traže od nas da završimo ono što je logično, traže da zatvorimo jedan front, da nemamo problem i s Beogradom i Zagrebom”, kazao je Izetbegović.

Pojasnio je kako Dragan Čović drži da su problem napravili ljevičari koji su izabrali Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH, ali da Čović ipak od SDA traži da taj problem riješe:

“Čović se poziva na to da su krivi ljevičari jer su izabrali Komšića za člana Predsjedništva BiH i da on ovo sve radi zbog toga. Ne znam je l to tako. Ali onda dođu meni da ja i SDA taj problem riješimo koji nismo luk ni jeli ni mirisali”.

Na kraju je poslao jasnu poruku, a to je da neće dozvoliti Čoviću ustupke.

“Ovo što je naor’o Čović će morati platiti. Sad ću otići odavde i završiti pregovore. Morat će odustati od nekih stvari”, zaključio je Izetbegović, Klix.ba.

Napomena:

Čović nikada nije kazao da su Komsića izabrali ljevičari nego radikalna desnica. Ljevica ne pušta vehabijske brade i ne prijeti silovanjem ženama po skupovima. Kao što je to bilo na Komšićevom skupu.

Komšića nisu izabrali ljevičari. Ljevice u Bosni nema. Komšića su izabrali nepismeni, prestrašeni i izmanipulirani. I opet će. Samo više neće biti fotelje. Niti države.

- Advertisement -

32 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

32 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zamislimo ovu situaciju

Englezi su 4 putra Sjevernim Ircima nametnuli prvog čovjeka  u UK piramidi koji ih tamo "predstavlja". Englezi su nasilno izmjenili...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -