Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Vučić o Budvi: Zločin se ne prašta

Must Read

Beograd – Prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić poručio povodom ukidanja presude za atentat u Budvi da se zločini ne praštaju i zatražio hitno razrješenje tog slučaja.Vučić je u pisanoj izjavi naveo da nikada nije komentirao rad pravosuđa u konkretnim predmetima, pogotovo ne s pozicije potpredsjednika Vlade, da to ne želi ni sada, ali je istaknuo da misli da se danas ne zna tko je pucao u Vuka Draškovića, niti tko je pomogao onima koji su to učinili i to ni 13 godina poslije “nesumnjivog zločina u Budvi”.

“Država kao organizirana društvena zajednica ima pravo, koje je i njena dužnost, da počinitelje kaznenih djela kažnjava. Mi nismo bili dovoljno organizirani kao država i pravosudni sustav da otkrijemo tko je počinio ovaj zločin. Time smo praštali ovaj zločin”, naveo je Vučić. Istakavšida se zločini ne praštaju i da može misli o Vuku Draškoviću šta hoće, lider naprednjaka je naveo da “nitko nema pravo da ubija ljude, ili to pokuša učiniti, ili im pomaže u tome, a da za to ne odgovara”. ” zločin zaslužuje učinkovitu pravdu. Onaj ko zalužuje kaznu ne treba na nju čekati 30 godina. Je li netko kriv ili ne, koliko i na koji način treba da bude kažnjen, o tome odlučuju suci. Ja im se u posao ne miješam. Ipak , prije 13 godina pucano je u čovjeka. Svi zločinci nisu privedeni pravdi. Tko je sve pokušao ubiti čovjeka mora se sazna brzo “, poručio je Vučić. On je istakao da je “pravda pravda samo kada je učinkovita” i da se u razvijenim zemljama konačna presuda za ovakav zločin dobiva nakon godinu dana. “Tome i naše pravosuđe mora težiti. Borba protiv kriminala ima učinak samo ako je otkrivanje i kažnjavanje kaznenih djela brzo”, naveo je on. Apelacioni sud ukinuo je presudu kojom je troje nekadašnjih čelnika beogradskog DB-a osuđeno na kazne zatvora za atentat na lidera SPO Vuka Draškovića u Budvi. Predsjednik SPO Vuk Drašković rekao je za B92 da nije iznenađen tom odlukom i da ju je u stvari izrekla DB.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je tjeralicu za ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, javlja ruska državna novinska agencija RIA Novosti. “Volodimir...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -