Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Kako su tviteraši građanske liberalne orjentacije čestitali Željani Zovko 8.Mart: “Fali ti samo U na čelu, treba te dobro $#$#”

Must Read

Sve složenija situacija u Bosni i Hercegovini u kojoj jača prisutnost vojnih postrojbi EUFOR-a dovela je i do rasprave u Europskom parlamentu. Prizivaju sankcije za Milorada Dodika kojeg hrvatski predsjednik Zoran Milanović – ne bi sankcionirao. BiH je i službeno zatražila status kandidata za članstvo u Europskoj uniji.


U raspravi u Europskom parlamentu sudjelovala je i hrvatska zastupnica Željana Zovko, koja se za Dnevnik Nove TV javila iz Strasbourga. Spominjale su se sankcije, a Zovko se osvrnula i na Milorada Dodika i Republiku Srpsku.

”Povjerenik vrha je predstavio svoju viziju, da se BiH treba što prije istrgnuti iz problematičnog stanja i naglasio je da je potrebno donijeti izborni zakon, da se održe izbori”, rekla je Zovko.

Istaknula je da je najavljen i investicijski plan, u slučaju da se srpski predstavnici ne vrate u institucije će ići na štetu Republike Srpske. ”Naglasio je da se svi akteri trebaju dogovoriti, prateći mostarski sporazum na čemu smo stalni inzistirali u Europskom parlamentu”, kazala je Zovko.

U slučaju nepovratka, neće se provoditi investicijski plan za Republiku Srpsku.

Što se pojačane vojne snage na ulicama tiče, Zovko kaže da je to pitanje za lokalne političare, ali da je ”po svemu sudeći BiH zemlja koja je pod kontrolom ALTHEA-e”.

”Nema velikih prostora za otvaranje incidenata”, pojasnila je te dodala da je podignuta razina pripravnosti europskih trupa. Napomenula je da BiH po njezinoj procjeni, građani ne trebaju strahovati.

Što se tiče hrvatskog HDZ-a u parlamentu, podsjetila je da se zalažu od samih početaka da se izborni zakon prilagodi po presudi Ljubić.

”Imamo druge grupacije koje žele eksperimentirati u BiH, koje dolaze s lijevog spektra i željele bi ukinuti legitimno predstavljanje Hrvatima. To je nešto nerealno. Ovdje imate širok spektar zastupnika koji imaju svoje želje, ali realnost je nešto drugačija”, rekla je.

”BiH mora imati izbalansiran položaj svih zajednica i time mora tražiti put prema EU, jer je to za Hrvatsku sigurnosno pitanje”, ističe Zovko.

Što se tiče legitimnog predstavnika Hrvata uoči izbora u EU parlamentu, Zovko kaže da Europa treba imati europski pristup. ”Sve ono za što se premijer Andrej Plenković zalaže u Vijeću, tu se mi zalažemo zajedno s američkim partnerima i oni žele da rješenje potakne od Europljana i da pojasnimo da je balansirani pristup ključ za rješenje pitanja BiH jer sve tri zajednice se moraju osjećati da imaju udio u zemlji jer bez toga BiH ne može funkcionirati”, istaknula je.

Napomenula je da je BiH ”ključ stabilnosti Zapadnog Balkana jer  preko nje svi žele destabilizirati EU i njezine granice”.

Dodaje da će u Europskom parlamentu imati dvodnevne rasprave o toj temi. ”Imat ćemo i gostovanje Dodika i ostalih koji će objasniti koje su uloge predsjedništva i Doma naroda koji su u biti nejasne. Ako niste imali kontakte i niste surađivali s institucijama – ne možete apsolutno shvatiti kompleksnost same zemlje”, zaključila je Zovko.

- Advertisement -

184 COMMENTS

  1. Muslimanska fukara je duboko nesretna jer nema više guzovače, Nevladinih organizacija i sadake sa Zapada 🙁 🙁 🙁 – moraju bijes, jad i čemer na nekom iskaliti 🙁 🙁 ..

    Lijepi pozdrav za gospođicu Željanu 🙂 <3 i – samo raspalte po islamistima 😎 – sarajevske islamiste najviše boli kad ih po sadaki udarite 😎 !

  2. ministrica Turković i svi ministri imaju pravo da potroše 500 KM mobilnih telefona mjesečno dok radnica koja im čisti kancelariju ima osnovnu platu od 475 KM. MOŠNJE GLUPE IMATE VI PROBLEMA S GLADI U POJASU GAZE, PROBAJTE SE RIJEŠITI SVOJIH RADIKALNIH LOPOVSKIH MOŠNJA… RESPEKT ŽELJANA, STOP ISILU!!! 😁

  3. TO JE DOKAZ KOLIKO SU MUSLIMANI ZATROVANI MRZNJOM PREMA HRVATIMA A KAD JE HRVATSKA ZBRINJAVALA NJIHOVE IZBJEGLICE TAD IM SU VALJALI HRVATI SA NJIMA SAM RADIO UVJEK SU GLEDALI DA NESTO PODVALE ILI SLAZU TO SU NAJ GORI NAROD NA CJELOM SVIJETU CAST IZUZETCIMA

    • NEmoj tako oni jedini vole bosnu,mi hoćemo da je razbijemo,Dosuse nikad nisu rekli sta oni to vole u bosni,jer narode ne vole ocigledno.Ostadose doline i planine.rijeke mozda.Cudna je to ljubav,iz interesa.

    • Ogavni su podmukli ljigavi.Stalno nesto ajd bona ajd,pa da te prevare.Furali su se godinama na priproste glupkaste dobricine i sa time sticali simpatijeUkratko zao,pokvaren i ljigav narod.

    • a kad promijenis stranu stanes rame uz rame s agresorom na sopstvenu zemlju i pocinis zlocine……….sta imaaaa UZP ,pssst

        • “U intersekciji heterogenog porijekla bosanskohercegovačkog stanovništva, uticaja paganizma i narodnih vjerovanja te geopolitičke situiranosti na razmeđi djelovanja velikih imperija, procesima pokrštavanja i islamizacije produciraju se religijski identiteti u Bosni i Hercegovini. Zbog djelovanja navedenih faktora pokrštavanje i islamizacija ne uspijevaju zahvatiti cijelo stanovništvo, koje uvijek ostaje raspodijeljeno između nekoliko koegzistirajućih religijskih institucija: katoličanstva, pravoslavlja, Crkve bosanske i islama.”

          neko nesto promijenio?

        • VELIKO evropsko ime ŽAK ŠIRAK PREDSJEDNIK FRANCUSKE juna 1995 na Londonskoj konferenciji reče SRBI SU NAROD BEZ REDA ZAKONA I VJERE što će reći NAROD svetosavskih paganskih Isilovaca terorista idiota i UBICA opasan po okolinu i remetilacki faktor Evrope

    • Svo zlo iz Sarajeva dolazi,Sarajevo je stvorio okupator,u srednjovjekovnoj bosni niko pametan tu nebi osnovao grad.Samo je katolicki samostan bio.Svaki okupator je koristio Sarajevo kao otskočnu dasku za dalje osvajanje bosne,sarajelije su vazda sebi zadrzavale najvecu dobit zemlje a ostatak dijelili sirotinji.Dokaz za to nerazvijena bosna.U titinoj Jugi najprljaviju industriju ste stacionirali u Zenickoj i Tuzlanskoj regiji a za sarajevo samo gospodski posao.Time ste htjeli namnoziti bošnjacki svijet,sa sto više posla,Primali ste bošnjake iz sandzaka u te krajeve samo da pojacate bošnjački korpus.Sarajevo će da uništi njihov narod Bihacka regija je u propasti nista niste ulozili u nju.Samo sarajevo zivi dobro,hocete li da svi dodjemo u sarajevo zivjeti.

  4. Bakir kaze da ne mozemo u EU ,prvo centralizacija.EU ce vremenom prerasti u zajednicu entiteta,jer ovako kao drzavna zajednica niti jedna drzava ne moze opstati.Previse slobode imaju drzave da ulaze ili izlaze iz zajednice,da kazu necu ako se ide na ukrajinu,ili da recimo Poljska udje u rat na strani ukraine,Takva drzavna zajednica ne moze opstati.A tu je i NATO destabilizacija Unije.NAto je vojna organizacija koja okuplja zemlje unije pojedinacno,umjesto da unija bude clanica NATO saveza.Ovako svaka drzava za sebe moze da napadne susjednu ako hoce i napravi problem.KOMANDA VOJSKE EU MORA BITI ZAJEDNICKAkao prvo pa tek onda u NATO savezu.Pa sto BiH teraju da ima zajednicku vojsku pa tek onda u NATO,a EU ima 100 vojski.Neide to tako.EU ce se raspasti ako neko ne napravi centralizaciju.A cini se da je to naj lakse napraviti u HAOSU rata kad niko nece postavljati suvisna pitanja.To bi mogao biti i jedan od razloga ukrainske krize.Centralizacija EU.

  5. Poskok što objavljujete ove prepiske bošnjackih nacista,pa zar ne vidite da je to sve go extrem nema niti jednog normalnog covjeka.

  6. Koja ironija da bosnje nekome govore da je ustasa.U istocnoj Hercegovini u drugom ratu postotak muslimana u ustasama je bio 100%.I naravno bili su monstrumi,jos uvjek imaju zabetonirane jame sa Srpskim zrtvama.I naravno ustase su bili dobrovoljci.

  7. Očekivali ste,što od islamo-fašista,terorista,muđahedina i vehabija….to su vam fundamentalni teroristi,spavači i svi ti islamistički čergari iz 23% vam misle loše no nemoćni su i jadni da poduzmu bilo što protiv kršćana i po prirodi svog nomadskog porijekla su kukavice! Muslimani su ovdje u bejiha kao kakav odbor za prikupljanje milostinje i odbor za doček svakog okupatora i takvom nakotu se nesmije dozvolit nikakva država a pogotovo ne dozvoliti nikakav suverenitet! Sada protektorat treba organizirati kao konfederaciju triju republika i kasnije se mirno razdružit!….Mali podsjetnik o kakvim je čergarima riječ u 23% WTC 11 09 2001 ISIL!

  8. citajuci ove “zanimljive” poruke predlazem da se fino Bosnje odcijepe od ostatka BiH , uvedu sankcije Dodiku i preCjedniku i merhametli furaju gradjanstinu. pljuc

    • Trebamo im Sarajevo dovesti do prosjackog štapa i odcjepit cese.Samo preseliti glavni grad BIH I sve institucije u Brcko.Za to je i naj pogodniji.Jer je multinacionalan distrikta a glavni grad ovakve dejtonske bih morao bi biti neovisan.Ne moze biti u Federaciji.Upravo bosnjaci furaju revnopravnost entiteta pokušavaju izjednaciti dom naroda i centralizacije federaciju pa eto i entitet RS želi glavni grad u svom entitetu.Ili ga premestite u distrikta brcko.

    • Tamo biijedni ukkrajinski naarod strrada pod sttrašnom ruuskom čiizmom, a ovi zaapišanci eggoisti samo miisle na seebe.

      • bili ili smo jos uvijek u istoj situaciji,imali smo i imamo agresora i branili smo se te su separatisti a i slicna cizma jos uvijek prisutna sa istim idejama i jos uvijek postoje agresijom okupirane etnicki ociscene teritorije,na koga da mislimo?

  9. Ovi bošnjački nacisti sebe smatraju probosancima jedinim koji imaju pravo na BiH,uprkos tome sto je cijeli svjet prepoznao BiH kao multikulturalnu.Oni i dalje furaju unitaristički nacizam.ZApamtite jednu stvar i Hrvati i srbi vole BiH i smatraju je svojom zemljom ali dabi opstali u njoj moraju da brane svoje nacionalne interese.Niko ne želi da se od njega pravi nova nacija.Imamo dovoljno nacija.Srbi su krvarili za BiH u WW2 i stvarali je u okviru Jugoslovenske unije,i nisu bili protiv BiH ako se uvažavaju njihova prava.U WW1 su oslobodili biH od austrougarskog okupatora,padom Turskog carstva branili su BiH od ulaska austrijskih okupatorskih snaga.I sad vi nešto furate da ste patriote samo vi.BiH može postojati samo kao ravnopravna zajednica 3 naroda bez ugrožavanja ijednog,i na gradjanskim osnovama.

  10. “Pakistan je poručio Zapadu da osudi Rusiju: ​​Mi nismo vaši robovi

    Nismo vaši robovi, odgovorio je pakistanski premijer Imran Khan revoltiranim zapadnim diplomatima kada je pozvao zemlju da podrži osudu ruske operacije u Ukrajini, prenosi “Times”.

    – Što misliš o nama? “Misliš li da smo mi tvoji robovi koji će učiniti sve što im kažeš?”

    Brate ovo sam morao prevoditi sa srpskog na hrvatski,ustvari preveo sam prvo na bosanski pa skontao da mozda Hrvati nece razumjeti pa onda sa bosanskog na hrvatski.Posto su me kritikovali da objavljujem na cirilici i da ne mogu pročitati.

    Nesto kontam mozda bi Republika Srpska trebala da zaštiti ćirilicu i nametne da svaka serija ili film koja dodje iz Federacije ili Hrvatske bude titlova na xirilicu.Ili jos bolje sinhronizovana na srpski jezik.Imamo na to pravo Jel tako.

    Lud zbunjen normalan sinhronizovan bas bi voleo vidjeti.

  11. Nema većih šovinista i nacionalista od tzv. bošnjaka iz Holiday Inn-a. Valjda je to zato što su vrlo mladi i balavi, izmišljeni prije nepuna tri desetljeća. O tome koliki su lažovi, prevaranti, suncokreti, pa koliko su zli, pokvareni i podmukli, o tome nema potrebe trošiti puno riječi. O tome i ptice na grani cvrkuću. Od njih se treba pošto poto odvojiti ili ih pak izbaciti iz BiH. Trećeg rješenja nema.

      • Puno jednostavnije i pravednije bi bilo da se ti stanovnici Gunje, na koje se pozivaš, vrate tamo odakle su se kao izbjeglice 41. godine skrasili u Gunji. Izgleda da se i u ovom slučaju radi o mudroj izreci “spasi sirotu, na svoju sramotu”.

        • opet nesto palamudis a pitanje je bilo vrlo jasno? a ocito je da nisi za to,eh pa vidis tvoja recenica : “Od njih se treba pošto poto odvojiti ili ih pak izbaciti iz BiH. Trećeg rješenja nema.” je totalno isto kao i moj prijedlog za eto igrom slucaja gunju.

          zato poljubi zastavu pokloni se BiH ili hajde u maticu,mozes i u gunju

  12. Izborni zakon će se promjeniti ako Bošnjaci dignu za to ruku. Bošnjaci neće dignuti ruku.
    Ukoliko uzp-ovci pokušaju nešto na silu to nam daje opravdanje da jednom za sva vremena završimo sa njima. Budite spremni, vjerujte u Allaha i opušteno. Nek željena trubi koliko hoće i šta hoće. Trubio je i krivousti o razgraničenju pa džaba. Vlasi su kao pudlice, puno laju a bezopasni.

  13. Ova je glupača neviđena. Mlati praznu slamu i kešira tisuće eura u Briselu svakog mjeseca na konto toga. Glumi hrvatsku nacionalistkinju, a glupa je i puna mržnje pa bi to bi mogla biti i bez glume.

  14. Vidi se po komentarima kojem narodu pripada većina tih “građana” , a tako bi sutra bilo u cijeloj BiH , to je “građanska” država koju oni hoće , bošnjačka država gdje nema ni prava ni tolerancije prema ostalim narodima

  15. Ve je ovo amurski stereotip. Pala njumačka, frrancuska, ittalija. Anjglezi daavno prdnili u fenjer… I šta sad mala hrvatska da radi? Sviraj u istu trubu i soliraj na annusu.

  16. Ovaj “semko bosnjak” ima isti narativ k’o drug ish.. Da se nisi druze prenikovao, nesto slicno si i ti meni ovde porucivao ….

  17. Treba vam svima talibanima je…m…. Opet ista mantra od horde zulumćara pristiglih iz turske i šire. Za građansku treba se prvo opismeniti i naučiti koristiti sapun.

    • Sve do prije nekoliko stotina godina ljudi su, barem u Evropi, živjeli u nesnosnim higijenskim uvjetima. S druge strane, muslimani su je održavali iznimno predanoEvropljani su zaudarali veći dio pisane povijesti.

  18. Svi muslimani u BiH su idioti i koljaci. Nazad u tursku marvo. Vi ste svinje kakvi ne postoje u europi. U kocak trski suznji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -