Subota, 11 svibnja, 2024

PA DIVNO: Johnson prijeti međunarodnim pravom Putinu dok mu ambasador u BIH prijeti Hrvatima da moraju poštivati kršenje međunarodnog prava na svoj račun

Must Read

Rusko priznanje odmetnutih pokrajina na istoku Ukrajine jasno je kršenje međunarodnog prava, smatra britanski premijer Boris Johnson.

“Vladimir Putin je upravo objavio da Rusija priznaje odmetnute republike Donjeck i Lugansk. To je jednostavno kršenje međunarodnog prava. To je flagrantno kršenje suvereniteta i integriteta Ukrajine”, rekao je Johnson na tiskovnoj konferenciji.

Dodao je da tek treba vidjeti što će se točno sada događati na istoku Ukrajine, ali da Zapad mora pritisnuti Rusiju što je više moguće.

Johnson: Ovo je krajnje loša vijest

“Morat ćemo čekati da vidimo što će točno biti u Donjecku i Luhansku. Rekao sam ranije da sankcije ovise o prvom koraku ruskog ulaska ondje. Ovo što se dogodilo je krajnje loša vijest”, kazao je Johnson.

Drugi koji se oglasio nakon Putinova priznanja proruskih regija bio je latvijski ministar vanjskih poslova Edgars Rinkevics.

“Priznanje takozvanih narodnih republika Donjecka i Luhanska flagrantno je kršenje ukrajinskog teritorijalnog integriteta. Latvija to najstrože osuđuje i traži da EU odmah uvede sankcije Rusiji”, kazao je Rinkevics./HMS/

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

19 COMMENTS

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

PODCAST ‘VRISAK’: Jurilj otkrio da radi na seriji od 12 epizoda

U prvoj epizodi podcasta Vrisak koja je objavljena na YouTube kanalu spomenutog portala kod voditelja Ivana Crnjca gostovao je proslavljeni...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -