Nedjelja, 12 svibnja, 2024

NETKO JAKO MUDAR CRTA BOŠNJAČKE STRATEGIJE I PLANIRA PREVARITI I SCHMIDTA: SDA je trenutno u win win opciji i imaju genijalan plan kako izigrati i Hrvate i Srbe i Manjine u FBIH ali i presudu Ustavnog suda BIH

Must Read
Ako Schmidt ne pronađe način da natjera Hrvate, a potom i Srbe na izbore, SDA priprema totalni show na popisu stanovništva 2023

Trenutna politička situacija ide u prilog bošnjačkim partija ne dogodi li se ono o čemu se otvoreno već govori u Sarajevu – masovne sankcije za šire visoko vodstvo SDA kojima će ih se pokušati natjerati da priznaju Washingtonski sporazum.

Prvi scenario kojem se nadaju u SDA jeste da OHR i CIK raspišu izbore. Tada idu na sve ili ništa i nadaju se da će svijet priznati protuustavnu bošnjačku vladu FBIH, bošnjačku vladu države BIH, protuustavnu bošnjačku vladu Srpske republike koja bi vjerojatno djelovala u egzilu, bošnjačke vlade čak i u Zapadnoj Hercegovini koje bi također morale djelovati iz Sarajeva jer niti jednu od ovih vlada Hrvati i Srbi ne bi priznali, jer ne bi priznali izbore kao legalne i nastavili bi djelovati u svojim postojećim mandatima, koji čak ne bi bili proglašeni niti tehničkim mandatom. No kako stvari stoje u SDA i staletima spremni su ući u taj rizik apsolutne vlasti na svim razinama te se nadati da neće doći do narodne pobune Srba i Hrvata protiv tog novog sustava.

OHR pak ne gleda blagonaklono na ideju izlaska Bošnjaka na izbore i hrvatski i srpski ignore tom procesu. Procjene su da bi to bio kraj države BIH, makar SDA pronašla u srpskim i hrvatskim redovima svoje jurišiće i trivičke. OHR nije siguran koliki bi bio izlazak srpskog i hrvatskog naroda kada bi hrvatski jurišići i trivići pozvali na izlazak a Čović i Dodik na ostanak u kućama. U slučaju malog izlaska radilo bi se o kolapsu države BIH. No u slučaju bilo kakvog značajnijeg izlaska, primjerice onog od 30% na izbore bio bi to kraj Čovića i Dodika. Nitko međutim danas ne daje šanse bilo kakvom značajnijem izlasku na izbore pozovu li dva lidera Hrvata i Srba svoje narode da ostanu u kućama. A od ideje da se dopisnim glasovima poštom osiguraju imenovanja vlada, u slučaju da primjerice Hrvati u svojim kantonima blokiraju izborna mjesta, više se i ne govori. Strah od prodaytonske većine je narastao naročito nakon miroljubivog Čovićeve poruke iz Mostara:

Mi smo pokušali sve, ponudili smo maksimalno,dalje ne možemo, ili Izborni zakon ili sami preuzmite posljedice svog djelovanja.

Strah od radikalizacije je porasla i nakon Čovićevog javnog priznanja da on više ne može obmanjivati oporbene stranke u Hrvata dogovorom. I da je tim ljudim dosta čekanja. Danas je HRS čak izišla s proglasom da je Izborni zakon malo i da je Hrvatima oduzeto puno više od prava na biranje vlastitih predstavnika. Očito je da HRS sprema apelaciju Ustavnom sudu BIH kojom će biti postavljeno pitanje ustavnosti Petritschevih amandmana kojima je potpuno narušena ustavna struktura FBIH , koja je daytonska kategorija i u kojoj je ravnopravnost Bošnjaka i Hrvata bila temelj njenog osnivanja. Poslije Petritscha ne samo da su Hrvati postali drugi narod, nego meta za izlov političkih prava.

Hrvati se stoga nadaju da će OHR odgoditi izbore i nastaviti pritskati SDA da pristanu na dogovor. Međutim SDA upravo taj scenario i priželjkuje.

Prema našim izvorima širom BIH merhamet, (koji ništa ne čini bez konzultacija sa SDA) radi na propagiranju ideje izjašnjavanja kao “Bosanac i Hercegovac” a kojih se na idućem popisu stanovništva koji pada upravo 2023. kao obvezan, barem 200.000 Bošnjaka treba tako izjasniti.

Na kritike javnosti da je nevjerojatno mijenjati nacionalni identitet iz godine u godinu ili da je nevjerojatno da su samo muslimani “Bosanci i Hercegovci” odgovor će biti jednostavan:  “Mi smo  politička nacija Bosanci i Hercegovci ali smo etnički i dalje “Bošnjaci””

Pa će se time pravdati da nisu mijenjali etničku odrednicu neo su tek  zornije shvatili da pripadaju drugoj političkoj naciji,

Dakle od koncepta “Mi smo većinski narod BIH od 51%”  se odustaje i prelazi se na koncept da su probosanske političke nacije  većinske u BIH. A te političke nacije su Bošnjaci te “Bosanci i Hercegovci” i čine 51% BIH na popisu iz 2013.

Iako u BIH procent pojedinog konstitutivnog naroda ne bi smio imati utjecaj na njegovo pravo na konzumiranje konstitutivnih predstavničkih tijela i dalje će se isticati kako “manjina od 7% uživa sva prava” pri čemu će se konstitutivne, protjerane, iseljene i ponižene Hrvate nazivati povlaštenom manjinom. Bez kaznenih  prijava dakako.

Kako uništiti Srbe, Manjine. zeznuti Hrvate i osigurati četvrtog člana Predsjedništva

Politička nacija “Bošnjaci” ostala bi većinska, no nova “nacija” “Bosanci i Hercegovci” ne postaje grupa unutar Bošnjaka koja je preko noći shvatila da je kulturološki  , jezično i politički drugačija nego se radi o ljudima koji identitet “Bošnjak” ne smatraju političkom nacijom nego etničkom odrednicom svog identiteta, dok se oni nacionalno osjećaju iznad tog.

Iako bi to trebalo vrijeđati Bošnjake, činjenica da im “novoosmišljena politička nacija” negira status političke nacije, cilj zbog kojeg se osmišjava ovaj projekt, potpuno će im  ovaj novi identitet opravdati kao sredstvo.

Cilj je sljedeći:  Putom povećanja broja “Ostalih” na 200.000 dogodila bi se  legalna okupacija domova koji pripadaju nacionalnim manjinama u BIH (Samo 3% izjašnjenih na popisu stanovništva 2013).

Kako se presuda Ustavnog suda BIH čini neoboriva, dakle klubove Hrvata, Srba, Bošnjaka i Ostalih mora popuniti glasačka volja pripadnika tih nacija i grupa a ne bošnjačka volja nad pripadnicima tih nacija i grupa, izvjesno je i sljedeće:

Jedan dio Bošnjaka (ne veliki) svega petnaestak tisuća izjasnit će se na popisu kao Srbi.

Ovaj popis nema namjeru da se tisuće Bošnjaka izjasne kao Hrvati jer se boje reakcije međunarodne zajednice,  u čijoj milosti nisu već dugo. No i same Hrvatske i Hrvata. Jasno je da bi Hrvatska nakon tog konačno morala krenuti  u masovnu reviziju državljanstava i uvođenje viza Federaciji BIH no ako ovo izjašnjavanje kao Srbi, i to nakon što su Srbi u FBIH gotovo izbrisani prođe bez reakcije Beograda Srbima u FBIH loše se piše.

Što je cilj ove igre?

SDA planira sljedeće: Nakon što se na popisu 2023 200.000 Bošnjaka izjasne ne kao “Ostali” nego kao Bosanci i Hercegovci, kreće nova runda političkog šovinizma.

Idući korak je pozivanje HDZ-a da se usvoji zakon koji su predložili u Neumu a koji je pohvalila i Venecijanska komisija. No SDA će tražiti da se unesu nove elektorske kvote, ili koeficijenti prema kantonima te da se broj zastupnika u Domu Ostalih podigne na 17.

Potom će se tražiti da Ostali , prema presudi Komšić utječu na imenovanje Vlade FBIH, Potom će se postavljati pitanje činjenice da Hrvat ili Bošnjak moraju biti premijer ili predsjednik. Tvrdit će se da su time ugroženi Srbi i Ostali.

Dom Ostalih bit će ponovno popunjen od  strane Bošnjaka Bošnjacima. Manjine i prava Nepripradnih neće se čuti niti na UHF frekvenciji.

Kako će se 15.000 Srba odjenom pojaviti u bošnjačkim kantonima tražit će se da se promijene kvote za izbor Srba u srpski klub doma naroda. Tako će i potpredsjednik FBIH biti opet bošnjački Srbin.

Hrvatski klub za sada su izgubili presudom Ljubić, no kreće nova runda tužbi prema Ustavnom sudu a temeljit će se na diskriminaciji “Ostalih”.

Ako Ustavni sud prizna da se na popisu 2013 naglo pojavilo 200.000 Ostalih a da je broj Bošnjaka pao za 200.000 plus 200.00 iseljenih, i ako se to unese u Ustav više nitko neće moći zaustaviti Bošnjake u sljedećem naumu:

  1. Tražit će se izmjena rasporeda elektora za izbor hrvatskog  člana Predsjendištva iz razloga jer velik broj glasača koji mogu glasati za njega, a žive u Tuzli i Sarajevu, i čine Ostale (Bosance i Hercegovce) imaju manju vrijednost glasa od Hrvata u hrvatskim kantonima a također ga biraju. (Podsjećamo na novi prijedlog izmjene Ustava u kojem bi stajalo “član Predsjedništva koji predstavlja Hrvate i sve ostale građane koji glasaju za njega”
  2. Kako će se taj zahtjev teško braniti ako ova formulacija uđe u Ustav, i Ustavni sud prizna prostu želju 200.000 Bošnjaka koje je merhamet preko noći pretvorio u političku naciju Bosance i Hercegovce, istovremeno će SDA ponuditi da se u Predsjednštvo uvede četvrti član Predsjedništva.

Pitanje je sve kad bi ovo i prošlo bi li ovime bio zadovoljen bošnjački apetit i bi li konačno stala mržnja prema Hrvatima i Srbima u BIH? I kako im više vjerovati kada njihovo rušenje države traje još od sredine 70-ih i Islamske Deklaracije.

I koji je konačno cilj SDA? Raspad BIH i uvezivanje s Kosovom i Sandžakom?

I zašto više ne iziđu u javnost s onim što stvarno žele.

Naime Mehmedović Šemsudin otkrio je mnoge karte SDA politike u budućnosti. jasno je da SDA nema namjeru da Bošnjaci ikada postanu građani EU jer se boje egzodusa stanovništa i europeizacije , devehabizacije bosanskih muslimana.

Mnoge druge detalje otkrio je i Haris Zahiragić, u emisiji s Karamatićom. Mudri HSS-ovac pustio ga je da galami, a on je u svojoj rigidnosti iznio detalje o kojima Bakir inače muro šuti.

Hvala i Šemsudinu, i Harisu, no konačno bi bilo vrijeme da SDA iziđe pred javnost i objave što je krajnji cilj te stranke

Jer prilično smo uvjereni da projekt o kojem gore pišemo nije nikakav spin, nego ideja koja se već provjereno i naširoko provodi na terenu.

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

156 COMMENTS

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

156 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

STRAH OD VJERE OTACA NJIHOVIH: Je li Marko Zaustavljen kako njegova duhovna pjesma “Ne daj mi Oče” ne bi zavladala Europom?

U posljednjim trenucima Eurovizije dogodio se nezapamćen preokret koji će ostati zabilježen kao jedan od najkontroverznijih trenutaka u povijesti...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -