Nedjelja, 5 svibnja, 2024

DODIK: FBiH oživljava “Zelene beretke”, dok Srpska slavi svoj dan mirno

Must Read

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je Republika Srpska dostojanstveno obilježila svoj dan, a u tom obilježavanju učešće su uzele legalne i legitimne formacije i organizacije Republike Srpske.

Na pitanje Srne da prokomentira najavu muslimanske paravojne organizacije “Zelene beretke”, koja okuplja dobrovoljce s početka građanskog rata u BiH, da su se “zbog stanja u BiH i scena istih kao 1991. i 1992. godine” odlučili za prijam novih članova, Dodik je rekao da za razliku od FBiH u kojoj radikalni elementi pozivaju na revitalizaciju paravojnih jedinica iz prošlog rata, poput “Zelenih beretki”, Republika Srpska je svoj dan i svoje djelovanje proslavila u slavu mira i postojanja Srpske, što nije suprotno ni Ustavu ni Daytonskom mirovnom sporazumu.

“Pokušaji da se ubije povjesna činjenica da je Republika Srpska nastala u miru, prije građanskog rata u BiH, osuđeni su na neuspjeh, jer takvo krivotvorenje povijesti ne može proći. Pokazali su to i građani Republike Srpske koji su na dostojanstven način, pjesmom, ne vrijeđajući bilo koga, proslavili Dan Republike”, istaknuo je Dodik.

On je rekao to što je jedan praznik postao razlog za poziv na mobilizaciju “Zelenih beretki” i drugih muslimanskih paravojski, histeriju političara ili onih koji to pokušavaju biti, nije pitanje za nas koji u miru koristimo svoja prava./Srna/HMS/

- Advertisement -

68 COMMENTS

    • Bili su oni ,,spremni” još 1991. Samo se čekala dozvola SAD. E sada, što je vrhunac ,,ratovanja” Zelenih Beretki bilo maltretiranje preostalih Srba u Sarajevu i ispražnjavanje magacina državnih firmi, kao i šverc ,,Turbo” cigara i preprodaja istih za 50 veću cijenu uz kafu, šećer, ulje i brašno vlastitom narodu, e to je već neki tamo drugi par opanaka.

  1. Znamo svi koji smo preživjeli rat tko su bile “zelene beretke” i kakvu su ulogu imali u ratu 90 ih “preteče” tzv armije BiH

      • Da su Bogdom. Isilovci su otvoreni, ovi su puno podmukliji. Za većinu svijeta, čak i islamskog, ISIL je teroristička organizacija. Ovi se još prodavaju strancima kao ,,heroji odbrane grada”. Najpodmukliji teroristi što postoje.

          • Omakao, na vašu nesreću živ. Da svima pričam i svjedočim ko ste vi zaista. Ko vas ne zna nema pojma koliko je sretan, ko vas zna, kao ja na svoju nesreću, tome ni pakao neće biti težak iako završi tamo.

  2. Hrvatski europarlamentaci nedavno su otvoreno stali uz politiku Dragana Čovića i Milorada Dodika, usprkos novim američkim sankcijama lideru SNSD-a. Promicatelji „europskih vrijednosti“ propustili su osuditi i fašističko divljanje na Partizanskom groblju u tom gradu na dan kada su u tom gradu boravili kao gosti HNS-a.
    Dragan Čović nedavno je promijenio priču. Što se to krucijalno dogodilo u politici što je ponukalo lidera HDZ-a da promijeni mišljenje, te nakon što je mjesecima tvrdio da izbori neće biti održani ukoliko ne dođe do izmjena Izbornog zakona, sada ne samo da govori da će izbora biti, nego i kako neće biti njihova bojkota?

    • Šta tebe briga .Prošetaj na klix to je tvoj domet .Pitaj ti bakira zašto je on promjenio priču .
      Niste nam nimalo interesantni .Briga nas šta vi pričate .
      Plenković će vam zatvoriti granice pa ti onda uživaj u samoći .Dodik vas je već dokrajčio .

      • Ne znaš da je babuka erdo poklopio RS i srbije govore trezor …ode Covke…miriše na veliku srbiju…ako RVACKa oće bajagi da stiti skutorije…dobiće entite veliku srbiju..zar ne vidiš da dodik stavi ruku u džep samo reći rvacka stvar

    • Muslimana u NOBu 1945g je bilo tek 2% i šta se vi muđahedini brinete za Partizanske spomenike jer vas tu i nema,bili u nacističkim postrojbama i hanđar divizijama klali Srbe!

  3. RS JE GENOCIDNA TVOREVINA SVETOSAVSKI KALIFAT nastao na srednjevjekovno teoriji krvi i tla i ubistvu muslimana i KATOLIKA Bosne Na genocidu BOSNJAKA i HRVATA

    • Da. Naročito od cyber-džihadlija koji nama prijete sa protjerivanjem sa vjekovnih ognjišta. 🖕 za tvoje ,,heroje odbrane grada”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je tjeralicu za ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, javlja ruska državna novinska agencija RIA Novosti. “Volodimir...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -