Srijeda, 26 lipnja, 2024

KAKO “MOĆNO” PREŠUĆENI “RATKO MLADIĆ” U SRCU EUROPE: Masakrirao je 10 milijuna ljudi, a jedva ste čuli za njega. I naravno da nije Srbin, ni Hrvat a ni Bošnjak. Znate li tko je on?

Must Read

U brusselskim, nizozemskim, njemačkim, američkim weltsmertz salonskim raspravama ime Ratka Mladića izaziva jezu. Informacija da se u Sarajevu u noć armenskog genocida na javni objekt vješa ogromna turska zastava nije im poznata. Često im se oči kolutaju na spomen NDH, nacističke puppet state koju fakturiraju Hrvatima i Bošnjacima, iako je izvorno to bio čisti njemački izvozni proizvod kojim su naše zemlje zavili u crno podijelivši slavenske narode Balkana koji su do tada stoljećima živjeli u slozi pod raznim režimima. Austrijskimm, turskim, mletačkim.

Statua ovog čovjeka, zapravo mnoštvo njih, krase glavni grad Europske unije.  I ne samo Brussels. Širom Belgije njegov je lik. Valjalo bi provjeriti ima li ga i u Nizozemskoj. Koja ovih dana zbog grijeha isporuke Srebreničana Mladiću ima poseban senzibilitet za Bosnu. No ne i za Kongo.

Ako ćemo čitati kako treba tzv. “Inzkov zakon” svaki EU parlamentarac koji službuje u Brusselsu trebao bi biti priveden na BH Tužiteljstvo i tamo optužen. Posebno svaki lider u Belgiji, u širem smislu i u Nizozemskoj i Njemačkoj. Jer šutnja o činjenici da se u glavnom gradu EU, prkosno uzdižu biste jednog od najvećih kreatora genocida u ljudskoj povijesti, nije ništa drugo nego negiranje belgijskog genocida u Kongu.

No dobro, što je 10 milijuna afrikanaca za Srebrenicu. Budimo realni. Ne slušajmo Milanovića.

Leopold II, otac Belgije, otac je najgoreg genocida u povijesti genocidne ljudske rase.

No na stranu nizozemsko, belgijsko, njemačko i američko licemjerstvo te licemjerni govori Zelenih u Njemačkom parlamentu, onom parlamentu koji je prije dvije godine dao političku zaštitu nacisti Miroslavu Hrstiću iz BIH, deklariranom ustaši i ubojici Srba, kumu Štefice Galić, doista  kada vidite ovo lice ili čujete njegovo ime trebali bi osjetiti jezu kao kad čujete imena Hitlera, Staljina, Ataturka i njegovih mladoturaka ili Pola Pota. Jer ovaj belgijski smrad ubio je barem 10 milijuna ljudi i to na svom imanju.

To imanje je Kongo, koje je belgijski kralj Leopold II zakonom pretvorio u privatan posjed. Poslije nekoliko neuspjelih pokušaja kolonizacije Azije i Afrike, skrasio se u Kongu. Kupio ga je i porobio sve ljude, pretvarajući cijelu zemlju u osobnu plantažu robova.

Image

Prerušio je svoje poslovne transakcije u „dobrotvorne“, a tiraniju je nazvao pokrštavanjem i napretkom.

U stvari, porobljavanjem je dolazio do besplatne radne snage kako bi iz Konga izvukao sve prirodne resusre – bakar, bjelokost, sirovu gumu, zlato dijamante… Belgija ( parlamentarna monarhija) od toga nije imala koristi – sav prihod je išao ravno kralju.

Za svoj teror je imao i privatnu vojsku. Metode su bile brutalne – mučenja, smaknuća…

Sjekli šake čitavim obiteljima

Onima kojima nisu skupili dovoljno gume odsjekli bi šaku. I njima i njihovoj djeci – kako bi vojnici mogli pokazati nadređenima da nisu trošili metke nepotrebno. Za najmanje prekršaje se ubijalo. Glave prekršitelja, ali i njihovih supružnika i djece često su nabijane na palisade sela.

I ne, nije u pitanju neki opskurni kralj iz daleke prošlosti. Belgijom je vladao do 1909.

Žrtve imperijalizma su nevidljive.

Koliko je Kongoanaca stradalo, ne zna se, ali procjenjuje se najmanje 10 milijuna. U to se ne ubrajaju milijuni osakaćenih. Kralj Leopold nije dio povijesnih lekcija o tiraniji, kao što je holokaust. On je dio duge povijesti kolonijalizma, imperijalizma, ropstva i genocida u Africi. Kralj Leopold je ubijao “samo” Afrikance. Nije da nedostaje izvora kako bi se moglo učiti o “bijelom kralju crne smrti”, kako je nazvan. Njegovi suvremenici su itekako osuđivali krvoloka. I Mark Twain napisao je satiru o Leopoldu pod nazivom „Monolog Kralja Leopolda” gdje ismijava kraljevo zagovaranjevoje vladavine terora, uglavnom kroz Leopoldove vlastite riječi. Ima čak 49 stranica. Ali, u školama se čita o Huckelberryju Finnu. Upravo je međunradni pritisak natjerao Leopolda II da vrati upravljanje Kongom Belgijskoj civilnoj upravi.

Veliki katolici – žrtve slagali u križ

Nije Leopold bio jedini izvor zla u Kongu. Imao je generale i vojnike koji su izvršavali njegove zapovjedi i sprovodili zakone. Danas se sablažnjavamo oko građanskih ratova u Africi i genocida koje zaraćene strane provode. No upravo je kralj Leopold uspostavio vojsku koja ne ratuje nego masakrira. On je usadio mehanizme i sustav prema kojem se svatko drugačijeg shvaćanja smatra životinjom. U njegovo vrijeme genocid je opravdavalo katoličanstvo (vojniciu pišu časniku kako su “članove obitelji kriminalca prikucali za palisade tako da čine križ) a , danas su u pitanju pripadnost plemenu, religiji, stranci …

https://youtu.be/6qeon97YcCQ

BBC/ Poskok.info

- Advertisement -

6 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NATO potvrdio Marka Ruttea za novog glavnog tajnika

NATO saveznici službeno su izabrali danas nizozemskog premijera Marka Ruttea za novog glavnog tajnika NATO-a. Rutteovo imenovanje postalo je formalnost...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -