Petak, 17 svibnja, 2024

PROTUUSTAVNA IZJAVA: Bošnjački generali više ne priznaju Dodika kao vrhovnog zapovjednika. Hoće li im oduzeti činove?

Must Read
Dvojica bošnjačkih članova Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović sastali se sa generalima tzv. Armije RBiH okupljenih u “Udruženje generala Bosne i Hercegovine”,

Kako je priopćeno iz Predsjedništva BiH razgovarano je o “aktualnim sigurnosnim i političkim izazovima u Bosni i Hercegovini, u vezi saprijetnjama i unilateralnim postupcima iz entiteta RS”.

Istaknuto je da odgovor na sigurnosnu prijetnju po državu Bosnu i Hercegovinu, u prvoj fazi, mora biti institucionalne prirode uz stavljanje naglasak na obaveze institucija međunarodne zajednice po Daytonskom sporazumu. Generali Bošnjaci Bosne i Hercegovine su naglasili da se u punom kapacitetu stavljaju na raspolaganje institucijama Bosne i Hercegovine, odnosno Predsjedništvu Bosne i Hercegovine. Generali Bosne i Hercegovine istaknuli su nužnost da sve probošnjački orijentisane snage uspostave “patriotsko i političko jedinstvo” u pitanjima koja se tiču bazične zaštite države Bosne i Hercegovine. Sastanku su prisustvovali predsjednik Udruženja general Rizvo, te članovi – generali Vahid, Ismet, Sulejman, Nedžad  i Sadik priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ovo protuustavno djelovanje, točnije secesionistički stav jedne komponente vojske koja se stavlja u službu antidaytonskih snaga BIH, sarajevski mediji objavili su kao nešto posve normalno.

 

 

- Advertisement -

73 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

73 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Susjed o atentatoru na slovačkog premijera: Rekao mi je zašto je bio ljut na njega

L‘udovit je rekao da bi njih dvojica povremeno razgovarali o politici i da je Cintula izrazio ljutnju zbog onoga...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -