Subota, 4 svibnja, 2024

ČOVIĆ I LAJČAK: Očuvanje prava predstavljanja konstitutivnih naroda nužno

Must Read

Dragan Čović, lider HDZ-a BiH, boravi u Bruxellesu gdje se sastao s brojnim dužnosnicima, poput Miroslava Lajčaka, a koji djeluje kao specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana.

Čović je tijekom sastanka naglasio da izmjene Izbornog zakona BiH moraju biti završene tijekom ove godine, kao i da je “očuvanje prava predstavljanja konstitutivnih naroda nužno.”

“Što se tiče BiH, napomenuo sam da izmjene Izbornog zakona moraju biti završene 2021. godine, godine u kojoj nemamo izbora. Osiguravanje i očuvanje prava i predstavljanja konstitutivnih naroda je nužno, kao i nediskriminacija i jednakost”, napisao je Čović na svom službenom Twitter nalogu nakon sastanka s europskim predstavnikom Miroslavom Lajčakom, koji je bio i visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH.

Tijekom boravka u Bruxellesu planiran je niz sličnih sastanaka./HMS/

- Advertisement -

1 COMMENT

  1. Nije problem u Zakonu, problem je u Čoviću. Imal neki drugi Hrvat šansu za oredshedništvo iz BiH, Samo se Čović i Komšić smjenjuju. Zelenika npr. Super žena a još i doktor.🍀💪

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je tjeralicu za ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, javlja ruska državna novinska agencija RIA Novosti. “Volodimir...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -