Published On: Uto, pro 7th, 2021

ČOVIĆ I LAJČAK: Očuvanje prava predstavljanja konstitutivnih naroda nužno

Dragan Čović, lider HDZ-a BiH, boravi u Bruxellesu gdje se sastao s brojnim dužnosnicima, poput Miroslava Lajčaka, a koji djeluje kao specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana.

Čović je tijekom sastanka naglasio da izmjene Izbornog zakona BiH moraju biti završene tijekom ove godine, kao i da je “očuvanje prava predstavljanja konstitutivnih naroda nužno.”

“Što se tiče BiH, napomenuo sam da izmjene Izbornog zakona moraju biti završene 2021. godine, godine u kojoj nemamo izbora. Osiguravanje i očuvanje prava i predstavljanja konstitutivnih naroda je nužno, kao i nediskriminacija i jednakost”, napisao je Čović na svom službenom Twitter nalogu nakon sastanka s europskim predstavnikom Miroslavom Lajčakom, koji je bio i visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH.

Tijekom boravka u Bruxellesu planiran je niz sličnih sastanaka./HMS/

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
X kao Y
X kao Y
8 mjeseci prije

Nije problem u Zakonu, problem je u Čoviću. Imal neki drugi Hrvat šansu za oredshedništvo iz BiH, Samo se Čović i Komšić smjenjuju. Zelenika npr. Super žena a još i doktor.🍀💪