Subota, 4 svibnja, 2024

Nikolić: SNS treba da se uzdrži od izbora, Srbija je u teškom položaju

Must Read

Predsjednik Republike Srbije  upućuje posebnu poruku SNS da se izdigne iznad stranačkih interesa koji joj sada govore da ide na nove izbore, zbog ugleda koji uživa u narodu. Da pokušamo svi zajedno, svi koji dobro Srbije vide kao najvažniji cilj, da očuvamo stabilnost institucije vlade koja treba da nastavi naš evropski put – navodi se u izjavi Nikolićevog ureda nakon sastanka s premijerom Ivicom Dačićem.

Dodaje se da se pokazalo da „nisu baš svi akteri u Vladi Srbije na adekvatan način shvatili obećanje dato građanima”.

Predsednik Tomislav Nikolić ocenio je i da je Srbija na evropskom putu uslovljena „tendenciozno izmenjenim” sprovođenjem dogovora s Prištinom i brzom organizacijom izbora na Kosovu, saopštila je pres služba predsednika posle susreta Nikolića i generalnog sekretara Kancelarije UN u Beogradu Pitera Djua.

Nikolić je, kako se navodi, „podvukao značaj UN za Srbiju i izrazio žaljenje što uloga te organizacije nije snažnija na Kosovu i Metohiji”.

Predsednik Srbije je, dodaje se, „istakao veoma tešku poziciju Srbije, s obzirom na to da je na evrpskom putu uslovljena tendenciozno izmenjenom implementacijom dogovora sa Prištinom i veoma brzom organizacijom izbora na Kosovu i Metohiji”.

Nikolić je takođe naglasio da je najvažniji cilj rukovodstva Srbije zaštita srpske zajednice i omogućavanje boljeg života građana u pokrajini, dodaje se u saopštenju.

Piter Dju je rekao da će se potruditi da uloga UN bude aktivnija i preneo Nikoliću „podršku generalnog sekretara Ban Ki Muna viziji i odlučnosti predsednika Tomislava Nikolića i Vlade Srbije na rešavanju najvažnijih pitanja”.

Dju je, kako se dodaje, izrazio očekivanje da će Srbija u veoma kratkom roku postati deo Evropske unije.

(Beta) / pravda.rs

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -