Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Džeko je sada službeno hrvatski vojni obveznik. Za kog bi sutra ratovao?

Must Read

Svi punoljetni državljani RH su ujedno vojni obveznici u slučaju rata. Isto vrijedi i u BIH.

Međudržavnim ugovorima BIH i RH ulazak RH vojnika na teritorij BIH je dozvoljen samo bilateralnim ugovorima. Koji su jednokratni. Splitski sporazum naime vrijedio je samo tijekom Oluje. Tada je HV-u omogućen legalan ulazak na tlo BIH. Premda je HV taj dogovor potpisao samo s HVO i ABIH.

Ako bi sutra u slučaju rata pristupio Armiji BIH počinio bi  kazneno djelo u Hrvatskoj. Jer zakoni u RH zabranjuju ratovanje za strane vojske. Morao bi prije stupanja u rat tražiti dozvolu od RH vlasti.

Ako bi u slučaju rata u Hrvatskoj, recimo protiv Austrije ili Italije, Džeko pristupio HV-u počinio bi kazneno djelo prema Sarajevu. I prijetile bi mu tri godine zatvora.

Jer zakoni u BIH propisuju 3 godine zatvora ako ratuješ za strane vojske.

Jedna vojska u kojoj Džeko smije biti legalno, u slučaju rata, jeste HVO. Ako pristupi u HVO Hrvatska ga neće tužiti jer tu vojsku smatraju vojskom prijateljskog naroda hrvatskog iz BIH. Isto tako Sarajevo ga ne može tužiti što je pristupio HVO-u jer Sarajevo je dužno da isplaćuje mirovine HVO-u iako tvrde da je “UZP kapitulisao sjajnom pobjedom Armije BIH”.

Nadamo se samo da Džeko u slučaju rata ne bi pristupio opskurnom HOS-u, vojnoj formaciji Armije BIH, zato što je HOS fašistička frakcija, a Džeko je vjerujemo žestoki antifašist.

Eto zašto je važno da se Oružane snage BIH , vrate na početno stanje.

Radi Džeke. I radi HVO-a.

- Advertisement -

21 COMMENTS

    • Ne treba izazivati sukob,svi mi imamo dovoljno prostora za život,a oni što hoće vlast neka se oni malo pokokaju međusobno.
      Bujrum gospodo.

  1. Kakani mu se na bih, svakako je to instant drzavica koja je sad defakto u raspadu zahvaljujuci njihovim linafo patriotima, bolje da se raspadne nego da se da u amanet ili ti ga vlasnistvo stranom okupatoru kojeg su zeljeli linafo patrioti.

  2. I 1991 je za Hrvatsku ratovalo na hiljde Bošnjaka.Svaki sedmi poginuli u domovinskom ratu je Bošnjak musliman. Zahvalnicu du dobili u vidu UZP.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -