Petak, 3 svibnja, 2024

Hrvatski zastupnici u EP traže ispriku zastupnik Franza zbog iznijetih neistina o Hrvatskoj na sastanku s Džaferovićem

Must Read
Hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu i članovi Izaslanstva za odnose s Bosnom i Hercegovinom i Kosovom (DSEE) izrazili su žaljenje zbog nedavne izjave predsjednika Izaslanstva za odnose s Bosnom i Hercegovinom i Kosovom (DSEE) Romea Franza nakon sastanka s članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefikom Džaferovićem.

Kao reakciju na izjavu, u petak su uputili pismo žalbe predsjedniku Europskog parlamenta Davidu Sassoliju u kojem kažu kako snažno žale zbog nedavne izjave zastupnika Romea Franza, predsjednika Izaslanstva za odnose s Bosnom i Hercegovinom i Kosovom (DSEE) nakon njegovog sastanka sa Šefikom Džaferovićem, članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, posebno u dijelu u kojem se navodi kako je očito da određene političke snage u zemlji članici EU-a Hrvatskoj imaju potencijalnu destabilizirajuću agendu u odnosu na Bosnu i Hercegovinu.

– Naglašavamo da je izjava sastavljena bez konzultacija s potpredsjednicima i ostatkom izaslanstva, pa stoga ne predstavlja zajednički stav svih njegovih članova. Neprihvatljivo je da zastupnik Franz koristi svoj položaj predsjednika parlamentarnog izaslanstva za objavljivanje ovakvog jezika, optužbi i osobnih navoda u službenim priopćenjima. Pozivamo na dopunu izjave i ispriku zastupnika Franza za njegove neutemeljene navode – navodi se u pismu koje potpisuju Željana Zovko, potpredsjednica Izaslanstva za odnose s Bosnom i Hercegovinom i Kosovom, Sunčana Glavak i Ladislav Ilčić, članovi Izaslanstva za odnose s Bosnom i Hercegovinom i Kosovom, te Tomislav Sokol i Karlo Ressler, zastupnici u Europskom parlamentu./HMS/

- Advertisement -

32 COMMENTS

  1. Ništa više neće biti kao što je bilo. Bosanski muslimani su razvili mrežu lobista i ispod žita su provodili agendu stvaranja muslimanske države. Polako ali sigurno se ta opasna politika raskrinkava.

  2. Koga Šefik predstavlja i kako EU može bilo koga primiti pojedinačno kad znaju da za to moraju imati ovlaštenje istog tročlanog predsjedništva.poslije će nam pričati o poštivanju Dejtona.Sramota.

  3. Vijece ministara EU poziva Dodika da se “smiri”. To dokazuje potupuno nepoznavanje situacije u BiH. Americka podrska Bosnjacima je postala gadljiva i nesnosljiva. Od mene stvara rusofila

  4. Treba EU i Ameriku pitati do kad misle sprovoditi reforme u BiH.I kako bi ta BiH trebala po njihovim željama da izgleda.Jer mi se čini da smo završili sa tim njihovim reformama,doterali smo cara do duvara.Sad je vrijeme da se ukopa tu gdje jesmo i gotova priča,europo ako nas hoćeš ovakve izvoli ako nećes ajd zdravo.

  5. Brčak, stalno si tu s glupim komentarima i lošim humorom, izađi na kavu ako imaš išta u džepu.. Vidim te u skladištu cimente i kreča.. Bez zuba i davno ošišan.. Frustriran do bola od besparice i nejebice.. Pljuc talibanče..

  6. Ta će pederćić kojem su se oslačale ISILova i Al kaidina para ali ne mogu teroristi ništa i svakako držati na oku te prekrivene talibane! Hrvati samo jako protiv terorista!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

UMJETNA INTELIGENCIJA: Ako se DP suočava s dilemom između prihvaćanja HDZ-ovih uvjeta ili riskiranja ponovljenih izbora, to bi moglo značiti da su već pali...

Ako se promatraju pregovori nakon izbora, njihove minutaže i sastavi izaslanstava DP-a kada šalju ljude na nogeHDZ-u i s...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -