Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Po naredbi iz Širokog uhićeno sedam osoba

Must Read

Policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Županijskog tužiteljstva ŽZH u srijedu su u suradnji s MUP-om Republike Srpske, MUP-om Županije Sarajevo i MUP-om Unsko-sanske županije izveli su operativno taktičku akciju na području Federacije BiH i Republike Srpske.

Tom prilikom slobode je lišeno sedam osoba inicijala S.R. (1982.), M.Š. (2000.), D.K. (1980.), D.J. (1980.), A.M. (1987.), M.B. (1980) i E.H. (1985.).

Osobe lišene slobode se sumnjiče za izvršenje kaznenih djela “Udruživanje radi činjenja kaznenih djela” iz člana 340., “Računalna prijevara” iz člana 395., kao i kaznenog djela “Pranje novca” iz člana 272. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Širokom Brijegu policijski službenici Federalne uprave policije su izvršili pretrese objekata koje spomenuta lica koriste, te je tom prilikom pronađen određeni broj, laptopa mobitela, desktop računala i ostale računalne opreme koja se može dovesti u vezu s izvršenjem navedenih kaznenih djela, a koji će se koristiti u postupku.

Također, pronađena je praškasta tvar koja svojim izgledom asocira na opojne droge, kao i oružje koje potiču iz drugih kaznenih djela. Navedene osobe se sumnjiče da su određeno vremensko razdoblje u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi računalnom prijevarom metodama socijalnog inženjeringa i “phishinga” preuzimali mobilno bankarstvo oštećenih osoba, nakon čega su novac prebacivali na unaprijed pripremljene račune pravnih i fizičkih osoba.

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predane u nadležnost Županijskom tužiteljstvu ŽZH uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu. Akcija je izvedena nakon poduzimanja višemjesečnih radnji i mjera na dokumentiranju ovog kaznenog djela, prenosi jabuka.tv

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je tjeralicu za ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, javlja ruska državna novinska agencija RIA Novosti. “Volodimir...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -