Utorak, 30 travnja, 2024

DF: Osuđujemo nacistički napad HNS-a na Dervu Sejdića

Must Read

Nakon što su iz Hrvatskog narodnog sabora (HNS) poručili da žalosti činjenica da se Dervo Sejdić, predsjednik Romskog informativnog centra “Kali Sara” stavlja u službu bošnjačkog nacionalizma kada je uputio otvoreno pismo Christianu Schmidtu, visokom predstavniku u BiH da od njega nije očekivao nesmotrene izjave te od njega zatražio da obuhvati i pripadnike “Ostalih”, a ne samo konstitutivne narode, oglasili su se i iz Demokratske fronte (DF).

Iz DF-a istakli da Dervo Sejdić kao i ostali građani Bosne i Hercegovine romske nacionalnosti, kao Jevreji i drugi, po presudama Europskog suda za ljudska prava, ima pravo, ali, kako dodaju, nažalost još uvijek ne i mogućnost da osim što bira, bude i izabran na bilo koju funkciju na koju bi se kandidirao.

”Diskreditirajuća je i uvredljiva poruka tzv. HNS-a upućena kroz pitanje gospodinu Sejdiću. U demokratskoj državi koja poštuje međunarodno pravo građanina bilo koje nacionalnosti ima pravo birati drugi građanim bilo koje nacionalnosti. Samo u nacističkim vizijama politike koja njeguje naslijeđe Udruženog zločinačkog poduhvata, to nije tako nego obrnuto”, naveli su iz DF-a.

Pozvali su sve političke aktere u BiH i međunarodnoj zajednici da odlučno podrže provođenje presuda Europskog suda za ljudska prava, ali i da kako navode ”odlučno osude nacističku politiku tzv. HNS-a i HDZ-a”.

- Advertisement -

20 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

20 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
never baklava
never baklava
2 years ago

Sejdić se slobdno može kandidirati za člana Predsjedništva, npr. kao predstavnik Hrvata i tri promila Ostalih (nitko mu ne brani) ali ga Hrvatima Bošnjaci, svojim glasačkim inžinjeringom, neçe moći kao Komšića nametnuti..

Ako kandidata Sejdića Hrvati sebi izglasaju ili ne izglasaju, to je njihov izbor.

I gdje je tu mix od naci-fašizma osim kod bošnjačkih političkih stranaka, političara i njihovog kurban stada koje ih bira i drugom narodu nameće?

Atom
Atom
2 years ago
Reply to  never baklava

zabrinjava me Dervina izjava da romima treba uskracivati prava da budu birani. Vjerovatno strah ako ne kaže šta bakir i sejdo misle da nece jutra docekati… neko njihovo “građansko” nacelo? Što drugo pomisliti?

Anonimac
Anonimac
2 years ago

Opet Komšić pokušava da ospori da je vrijeme da se izbornim zakonom treba dokinuti pravo da Bošnjaci mogu Hrvatima birati ljude u domove naroda i člana Predsjedništva, pa tako izravno i njega i eto on se najednom skrbi o Romima, koji su dobili jasnu potporu strasburškog civilnog suda, a on – Komšić infatilnim i dakako paušalnim ocjenama tko je fašist, (kao on je taj koji određuje tko je a tko nije fašist) i on kao osuđuje što su prozvali Sejdića radi plesa sa SDA.
Da je puno pa čak i od Komšića -puno je.
Treba tog političkog histeričnog patuljka konačno definirati i postavitiu ga na mjesto kamo pripada javno od strane tog istog napadnutog HNS-a i HDZ-a.

vitina
vitina
2 years ago

Opet DF okreće pilu naopako, jer upravo po prijedlogu HNS-a bi se birali predstavnici a ne pripadnici, tako da bi Dervo Sejdić(Rom) mogao da bude biran i da se kandidira i za bošnjačkog, srpskog i hrvatskog člana predsjedništva i biti izabran ako bi ga Bošnjaci, Srbi ili Hrvati izabrali za svoga predstavnika u predsjedništvu. Samo što je to viša matematika za ove bošnjačke šoviniste iz DF-a, i očite Dervine sponzore i huškače po ovom pitanju.
Ovo njihovo glupo prenemaganje vrijeđa inteligenciju.
Njihov cilj je jasan, a sve ostalo je pročitana šovinistička priča.

never baklava
never baklava
2 years ago

Sejdića kao da je Vučić sklepao – iste mesnate labrnje.

Kad nekoga Bog obdari, pa to ti je.

Npr., jadna Severina, kao i brojne druge starlete, platičnim kirurzima masno plaćaju nebi li imale tako napumpane labrnje.

Bože prosti!

Kleme
Kleme
2 years ago

Sad smo dobili etiketu nacisti. Bolji kompliment odavno nisan dobio.

Komsicoglu
Komsicoglu
2 years ago

Po modelu koji zagovaraju ustasoidne politike Derve Sejdic bi mogao biti izabran za clana Predsjednistva onda kad se recimo Hrvatska vrati u ustavnopravni poredak svoje maticne zemlje Turske.
Vjerovatno ji svi glasaci iz “izbornog podrucja A” glasali za njega.
DF vas odlicno cita.

Anonimac
Anonimac
2 years ago
Reply to  Komsicoglu

Sendvič i sok.
Sitna je to cijena za SDA bota koji dođe na jedan ovakav portal da laprda sve ono čime je godinama sustavno indoktriniran i što je najgore jad je u to uvjeren.
Koliko treba biti glup i zanemariti aktualnu politiku EU i MZ prema muslimanima u BiH i inzistirati i dalje na prići koja će se morati promijenuti koliko sutra.
Ali jednom suncokret vječito suncokret.
Promijenut ćeš ti priću i slati zahtjeve za Hrvatskom putovnicom vrlo brzo, jer ti je po familije bilo u Handžar diviziji, te ćeš misliti da će te to spasti – neće.
Hrvati nisu fašisti.

bih
bih
2 years ago
Reply to  Anonimac

misliš

kresimir
kresimir
2 years ago
Reply to  Komsicoglu

PA MOJA DRAGA HRVATSKA IZDAJICE ;KADA JE HRVATSKA IMALA KRALJA TADA JE JOS VAS OSMAN GAZI JEBAVO DEVE PO AZIJI;;;;GUBO IZDAJNICKA

USO TURCIN
USO TURCIN
2 years ago
Reply to  kresimir

Imaćeš KRALJA ako ti ja dam TVRDKA…Samo gledaj stvari šizofreno imaćes i treći sa granicom pored kuće u Fatime iznad Jajca..

Zigica
Zigica
2 years ago

Pravo je pitanje kako osmisliti Izborni zakon da se svako bez obzira kako se izjašnjava može kandidovati i biti izabran u predsjedništvo !

Mijat Tomic
Mijat Tomic
2 years ago
Reply to  Zigica

Vratiti Herceg Bosnu pa neka bude građanska. Svi stanovnici HB mogu biti izabrani onda…. A to ne bi Gradzani htjeli… A vidi molim te, oni pametni, a mi ludi…Nece ici ni kako vi hocete Gradzani

Zigica
Zigica
2 years ago
Reply to  Mijat Tomic

Ta ideja je porazena u ratu.

Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
2 years ago

Komšića Erdogan kupi za 3.000 mjesečno a Drvu za 300 mjesčno…

Blanka
Blanka
2 years ago

Koji tokmaci su ovi deflijski pisci priopcenja / saopstenja.. Cuj “tzv” HNS. Jel registrirano na sudu nemre bit “tzv”. Valjda naucili mantru, sta god doslo od Hrvata, odm’a tzv.

kresimir
kresimir
2 years ago

PONOVI CU ;GLEDAJTE KOMSICA I VIDITE KAKO STE NASTALI; GUBE IZDAJNICKE

Zoki
Zoki
2 years ago

Turkoglavi fašistički kopitari iz DF-a, Sejdić ne može biti izabran, a Hrvati ne mogu izabrati. Koja je tu razliku? Razlika je u tome što Sejdiću to ne dozvoljava Ustav BiH, dok Hrvatima dozvoljava Ustav ali ne dozvoljava profašistička politika DF-a i ostalih velikomuslimanskih stranaka. Sad prosudite sami tko provodi nacističku politiku?

Mijat Tomic
Mijat Tomic
2 years ago
Reply to  Zoki

DF je ISIL

USO TURCIN
USO TURCIN
2 years ago
Reply to  Zoki

Ako ima kako reče ovaj SKUTOR Zoki velikomuslimanska STRANKA onda postoji i velikokatolicka…

Последний

PIRAMIDE KOJE SPAJAJU: Može li hiljaduvjekovna bosanska socdemokracija sekularizirati mladi muslimanski Egipat?

Predsjedavajući i bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je s velikim imamom Al-Azhara Ahmed Mohamed El-Tayebom...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -