Petak, 3 svibnja, 2024

Islamistička udruga organizirala protuprosvjed u Sarajevu

Must Read

Središte Sarajeva su u subotu od jutarnjih sati blokirale jake policijske snage kako bi spriječile izgrede tijekom najavljene povorke ponosa koju organiziraju LGBT udruge, ali i okupljanja njihovih protivnika.

Skup pod nazivom Otpor s margine najavile su udruge koje okupljaju pripadnike homoseksualne i transrodne zajednice, a ovo je treći put da se on organizira u glavnom gradu BiH s nakanom da se upozori na stalnu diskriminaciju pripadnika seksualnih manjina.

Potporu ovom okupljanju dali su općinske vlasti te vlada Sarajevske županije, kao i gradska uprava Sarajeva te Ured visokog predstavnika (OHR) i veleposlanstva SAD-a i Velike Britanije.

Reagirali iz konzervativne islamističke udruge

No na okupljanje LGBT osoba i onih koji podupiru njihova prava odmah su reagirali iz konzervativne islamističke udruge pod nazivom Vjera, narod, država.

Prijavili su organiziranje protuprosvjeda odnosno okupljanja svojih sljedbenika koji niječu pravo homoseksualcima na javno izražavanje svoje seksualne orijentacije. Policija je odobrila i to okupljanje, planirano istodobno kada i povorka ponosa.

Stoga su poduzete mjere da se dva skupa održe na pristojnoj fizičkoj udaljenosti, a kako bi spriječili moguće izgrede na sarajevskim je ulicama raspoređeno više od tisuću policajaca s opremom za razbijanje demonstracija.

Udruge koje promiču prava seksualnih manjina godinama su u Sarajevu pokušavale organizirati javne povorke, no u tom su u potpunosti prvi put uspjele tek 2019. godine, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

- Advertisement -

23 COMMENTS

  1. Fuj kakvi su… Skutori kontaju da smo u europejskom Sarajevu svi ovakvi, al koga boli sta skutor misli. Rodio se u Mostaru, a nikad nije presao preko Starog… Kompleksi su cudo

      • Ako mislis na one Muje sto su danas bili na antiparadi,i ove njima nalik, tu ne da nije ostvaren napredak, oni su zadnjih 20 godina resetovani na 92. i samo cekaju da neko nesto. Slicno kao i kod vas, samo kako ste po provincijama, gdje vecina ljudi utone u ucmalost sredine (cast sjajnim izuzecima kojima kapu skidam do poda), kod vas je to dominantno ponasanje. Sarajevo, Tuzla, Zenica, Bihac, na neki nacin i Mostar su pravi gradovi, ovo ostalo male i pogresno nafurane kasabice.
        Ponavljam, ne mislim o svakome isto, imam sjajnih prijatelja Hrvata i Srba, al kad pljujem, ja ne pljujem njih vec skutore, uje, cete, muje i ko god da truje fasizmom.
        Ima jos potencijalno sjajnih gradica po cijeloj BH, moram i to istaci…

        • MANI ME BRATSTVA I JEDINSTVA TURE, ZNAMO VAS. ZABIJALI STE NAM NOZ U LEDA I KAD SMO VAM PRUZILI RUKU POSLE TURAKA, AUSTROUGARA, FASISTA. SIBEEE

    • Stari je srusen jos 93 u legitimnoj obrambenoj akciji proti tzv harmije tj prvog isila na tlu europe sa pravomocno presudjenim ratnim zlocincem Delicem na celu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Izglasana nova vlada Srbije. Vulin jedan od potpredsjednika, Dačić ministar MUP-a

ZASTUPNICI Narodne Skupštine Srbije danas su izglasali novu vladu na čijem će čelu biti premijer Miloš Vučević. Za novu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -