Subota, 4 svibnja, 2024

FRA MIRKO MAJDANČIĆ, SVJEDOK OBRANE DRAGANA VIKIĆA: Komšić je i dalje moj drug, mi smo igrali lopte skupa

Must Read

Gvardijan Franjevačkog samostana Duha svetoga u Fojnici fra Mirko Majdančić za Deutsche Welle govorio je, uz ostalo, o svom odnosu prema drugom bošnjačkom članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Treba napraviti osnovne okvire da se svako osjeća dobro. Ovdje je dolazio moj ratni i sadašnji prijatelj Željko Komšić, pa su mi Hrvati psovali mater i spominjali roditelje, šta ja njega imam primat. On je i dalje moj drug, mi smo igrali lopte, mada ja mislim da nije ispravno da on bude član Predsjedništva. Hrvati npr. hoće konja i mi hoćemo da nas konj predstavlja ali mi ga izabrali, kazao je fra Mirko.

Fra Mirko kaže kako je rješenje malo iskrenosti i ljubavi prema onom drugome.

Primjer: Prije nekoliko dana sam prešao preko Rostova, tamo se traži gdje su zakopani pobijeni Hrvati iz Bugojna. Nema šansi da Bošnjaci Bugojna poput Mlače (op. Red.: ratni načelnik Bugojna) ne zna gdje su njihove kosti, kao ni ministar Cikotić. Iskreno bi bilo da kažu, braćo ili polubraćo ili amidžići Hrvati, eno gore iskopajte, odnesite kosti i sahranite ih. E tad bi ja vjerovao da ima želje da nešto gradimo, tad bi Srebrenica bila i Hrvatima sveto mjesto. Ne mogu ja samo svoje žrtve proglasiti svetima. Hajmo ih pronać sve, kazao je fra Mirko./HMS/

Napomena: Majdančić je primio Komšića nakon trećeg nametanja, u samostan u Fojnici u kojem su ubijeni dva franjevačka mu brata. Bez iti jednog upita što je on Komšić učinio glede tog procesa i je li ikada išta učinio. Potom je svjedočio u korist Dragana Vikića optuženog za ratne zločine nad Hrvatima. Hrvati mu nisu psovali mater. Samo su zaključili da je prilično bijedan čovjek.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je tjeralicu za ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, javlja ruska državna novinska agencija RIA Novosti. “Volodimir...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -