Nedjelja, 28 travnja, 2024

Prometni kaos na granicama EU: Neum je već veći problem od očekivanog

Must Read

Zbog komplikacija pri prolaski kroz teritorij Bosne i Hercegovine na graničnim prijlazima oko Neuma kolone dosežu i preko 15 kilometara. Putovanje morem još je “sporije”, a na.Trajekt se čeka i po osam sati!

Hrvatski portal 24sata.hr, piše kako su kolone kamiona oko graničnih prijelaza oko Neuma duge deset do 15 kilometara i ne smanjuju se. Iako carinici svoj posao obavljaju kako treba, problem se još u ponedjeljak stvorio zbog dokumentacije.

Naime, vozači nisu imali manifeste za teret koje prevoze, a njih su im trebale osigurati vlastite tvrtke. Zbog toga je dio kamiona, kako bi zaobišli teritorij BiH, vraćen u Ploče.

U Pločama su se ukrcavali na trajekt za Trpanj. Međutim, broj trajektnih linija nije bio prilagođen novonastaloj situaciji. Na polazak se čekalo nekoliko sati.

Osim dugih čekanja, vozači su nezadovoljni i zbog troškova vožnje trajektom jer se ona po toni plaća 44 kune.

Službenih informacija zbog novanastalog prometnog kaosa prema jugu Hvatske još nema niti s hrvatske niti s bh strane.

 

Na Bajakovu također kritično, ali samo za kamione

Zbog promjena unesenih nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju, na graničnom prijelazu Batrovci-Bajakovo tijekom noći je pao računalni sustav za špediciju i ostale kamione na hrvatskoj strani pa se stvorio ogromni red za carinsku kontrolu.

Kako javlja B92, problemi sa sustavom u međuvremenu su navodno otklonjeni, no kako kamioni na granicu nisu prestajali dolaziti, kolona kamiona narasla
je na oko deset kilometara.

Prema informacijama Auto-moto saveza Srbije od 13:30 sati, teretna vozila čekaju do 30 sati! U redu čeka oko 1.200 kamiona.

Za razliku od vozača kamiona, građani u osobnim automobilima nemaju razloga za brigu jer se na prijelaz granice čeka maksimalno 20 minuta.

Dnevnik.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Iranski dronovi kamikaze najopasniji su na svijetu?

Islamska revolucionarna garda (IRGC) uvela je u nedjelju novu vrstu drona kamikaza. Prema novinskoj agenciji Tasnim povezanoj s IRGC-om,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -