Petak, 3 svibnja, 2024

RS će donirati cjepiva FBiH- Tuzli, Mostaru i tamo gdje žive Srbi

Must Read

Republika Srpska će određeni broj cjepiva donirati Medicinskom fakultetu u Tuzli i Domu zdravlja u Mostaru, te prije svega lokalnim zajednicama u Federaciji BiH (FBiH) u kojima žive Srbi.

Rekao je ovo u ponedjeljak premijer Republike Srpske Radovan Višković, prilikom dočeka kontingenta od 290.000 doza cjepiva protiv virusa korona. Od navedenog broja cjepiva koje su stigle u Srpsku, 240.000 su kineske sinopharm, a 50.000 Sputnjik V.

Višković je rekao da će Republika Srpska načelno prihvatiti donaciju cjepiva iz Azerbejdžana, te da će cijeli kontingent biti ustupljen FBiH, kako bi Srpska pokazala soldarnost, da u tom entitetu bude cjepljen što veći broj građana.

Višković je pozvao građane Republike Srpske, bez obzira na dob i spol, da iskoriste svoje zakonsko pravo i da se cjepe jer je to, kako je naglasio, jedini način zaštite i borbe protiv virusa korona.

On je naglasio da je do sada u Republiku Srpsku, bez ove pošiljke, stiglo oko 580.000 doza, te dodao da se narednih dana očekuje još donacija.

“Narednih dana trebalo bi stići i 50.000 doza ruskog cjepiva Sputnjik V, druga doza, čime bi Srpska imala više od milijun cjepiva, što znači da bi u nekom narednom razdoblju mogla cjepiti 50 posto građana”, rekao je Višković novinarima u Banjaluci./Srna/HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Obitelj Kraljević 32 godine traži pravdu za anđele Ivanu i Filipa

Na današnji dan, 3. svibnja 1992. godine, zločinačka JNA napala je središte Ljubuškog raketnim projektilima, pri čemu je usmrćeno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -