Published On: Uto, srp 20th, 2021

RS će donirati cjepiva FBiH- Tuzli, Mostaru i tamo gdje žive Srbi

Republika Srpska će određeni broj cjepiva donirati Medicinskom fakultetu u Tuzli i Domu zdravlja u Mostaru, te prije svega lokalnim zajednicama u Federaciji BiH (FBiH) u kojima žive Srbi.

Rekao je ovo u ponedjeljak premijer Republike Srpske Radovan Višković, prilikom dočeka kontingenta od 290.000 doza cjepiva protiv virusa korona. Od navedenog broja cjepiva koje su stigle u Srpsku, 240.000 su kineske sinopharm, a 50.000 Sputnjik V.

Višković je rekao da će Republika Srpska načelno prihvatiti donaciju cjepiva iz Azerbejdžana, te da će cijeli kontingent biti ustupljen FBiH, kako bi Srpska pokazala soldarnost, da u tom entitetu bude cjepljen što veći broj građana.

Višković je pozvao građane Republike Srpske, bez obzira na dob i spol, da iskoriste svoje zakonsko pravo i da se cjepe jer je to, kako je naglasio, jedini način zaštite i borbe protiv virusa korona.

On je naglasio da je do sada u Republiku Srpsku, bez ove pošiljke, stiglo oko 580.000 doza, te dodao da se narednih dana očekuje još donacija.

“Narednih dana trebalo bi stići i 50.000 doza ruskog cjepiva Sputnjik V, druga doza, čime bi Srpska imala više od milijun cjepiva, što znači da bi u nekom narednom razdoblju mogla cjepiti 50 posto građana”, rekao je Višković novinarima u Banjaluci./Srna/HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>