Nedjelja, 5 svibnja, 2024

“ZAŠTO NAORUŽAVATE KOSOVO, TAMO JE RAŠIREN KRIMINAL” : Zaharova kritizirala Njemačku

Must Read

Službena predstavnica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova upozorila je na kontradiktorne akcije Njemačke na Kosovu:

Dok Ministarstvo vanjskih poslova Rusije  upozorava da je stotine tisuća malokalibarskog oružja u rukama kriminalaca, njemački proizvođači oružja isporučuju velike pošiljke oružja na Kosovo.Novinari njemačkog lista Neues Deutschland pronašli su dakle znakove blagog poremećaja u vlastitoj vladi – napisala je Zaharova u telegramu.

Prema njezinim riječima, web stranica ruskog Ministarstva vanjskih poslova, u dijelu preporuka za posjete stranim zemljama, o Kosovu glasi:

“Organizirani kriminal je široko rasprostranjen. Stotine tisuća ilegalnog malokalibarskog oružja nalazi se u privatnim rukama na Kosovu. Čimbenici koji  ograničavaju njihovu upotrebu su niski “.

To je službeni ruski opis situacije u kosovskoj regiji, koju neki nazivaju” zemljom prilika “, a drugi” crnom rupom “.

To se često događa kada je uz pomoć zapadnih pokrovitelja, namjerno i namjerno, bez ikakve pravne osnove, suverena država podvrgnuta nasilnoj podjeli – rekla je Zaharova kritizirajući njemačke planove isporuke Kosovu još jedne pošiljke automatskog oružja vrijednije više od pola milijuna eura.

U tom kontekstu, u medijima je procurilo pismo proizvođača naoružanja “Hekler i Koh” i Federalnog vijeća sigurnosti Njemačke o planovima da se pokrajini Kosovu isporuči još jedna  pošiljka automatskog oružja u vrednosti od preko pola miliona eura.

Ponavljam: “još jedna”, što znači da ovo nije prva (isporuka oružja) – zaključila je glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -