Published On: Sri, srp 14th, 2021

“ZAŠTO NAORUŽAVATE KOSOVO, TAMO JE RAŠIREN KRIMINAL” : Zaharova kritizirala Njemačku

Službena predstavnica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova upozorila je na kontradiktorne akcije Njemačke na Kosovu:

Dok Ministarstvo vanjskih poslova Rusije  upozorava da je stotine tisuća malokalibarskog oružja u rukama kriminalaca, njemački proizvođači oružja isporučuju velike pošiljke oružja na Kosovo.Novinari njemačkog lista Neues Deutschland pronašli su dakle znakove blagog poremećaja u vlastitoj vladi – napisala je Zaharova u telegramu.

Prema njezinim riječima, web stranica ruskog Ministarstva vanjskih poslova, u dijelu preporuka za posjete stranim zemljama, o Kosovu glasi:

“Organizirani kriminal je široko rasprostranjen. Stotine tisuća ilegalnog malokalibarskog oružja nalazi se u privatnim rukama na Kosovu. Čimbenici koji  ograničavaju njihovu upotrebu su niski “.

To je službeni ruski opis situacije u kosovskoj regiji, koju neki nazivaju” zemljom prilika “, a drugi” crnom rupom “.

To se često događa kada je uz pomoć zapadnih pokrovitelja, namjerno i namjerno, bez ikakve pravne osnove, suverena država podvrgnuta nasilnoj podjeli – rekla je Zaharova kritizirajući njemačke planove isporuke Kosovu još jedne pošiljke automatskog oružja vrijednije više od pola milijuna eura.

U tom kontekstu, u medijima je procurilo pismo proizvođača naoružanja “Hekler i Koh” i Federalnog vijeća sigurnosti Njemačke o planovima da se pokrajini Kosovu isporuči još jedna  pošiljka automatskog oružja u vrednosti od preko pola miliona eura.

Ponavljam: “još jedna”, što znači da ovo nije prva (isporuka oružja) – zaključila je glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x