Nedjelja, 28 travnja, 2024

NELSON: Zločini i presude nisu ogledalo cijelog naroda

Must Read

Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Eric Nelson izjavio je u video-poruci koja je danas prikazana na komemoraciji u Srebrenici da zločini i presude nisu ogledalo cijelog naroda.

Istaknuo je da sudske presude za one koji su počinili zločin podcrtavaju individualnu odgovornost i da se treba nadati da će donijeti osjećaj pravde obiteljima žrtava.

On se u ime američkog naroda pridružio svima koji u BiH oplakuju više od 8.000 žrtava ubijenih u tom gradu 1995. i dodao da je poricanje genocida u Srebrenici ili slavljenje takvih djela neprihvatljivo i podriva međusobno povjerenje potrebno za stabilnu, prosperitetnu i mirnu budućnost.

“SAD pozivaju sve političke lidere da se suzdrže od otvaranja rana iz prošlosti zapaljivom retorikom koja unosi podjele, kao i od iskorištavanja i manipuliranja ostavštinom ratova iz devedesetih godina. Istinsko liderstvo zahtijeva hitne i konkretne poteze na promociji pomirenja uz suosjećanje i dostojanstvo te zajedničko ulaganje i rad na zajedničkoj budućnosti za sve narode u BiH”, poručio je Nelson.

Dodao je da njegova zemlja ostaje nepokolebljiva u svojoj podršci svima koji su voljni da rade u duhu pomirenja i fokusirani su na stvaranje prilika za prosperitet za sve građane.

“Žrtve genocida u Srebrenici, preživjeli, obitelji kao i novi naraštaji zaslužuju mirnu i prosperitetnu budućnost. Fokusiranjem na povjerenje i izgradnju prosperitetne budućnosti možemo osigurati da se tragični događaji iz prošlosti ne ponove”, naglasio je Nelson./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Hrvati su na izborima mogli izabrati trojicu iz dijaspore neovisnih o Plenkoviću. Mogli su nadzirati Vladu RH. Nisu to učinili. Stiže već sve na...

Ovako govori hrvatski predsjednik o plinovodu i američkim ucjenama. Jednostavno je. Hrvatska je već trebala poslati poruku SAD-u da...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -