Published On: Ned, srp 11th, 2021

NELSON: Zločini i presude nisu ogledalo cijelog naroda

Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Eric Nelson izjavio je u video-poruci koja je danas prikazana na komemoraciji u Srebrenici da zločini i presude nisu ogledalo cijelog naroda.

Istaknuo je da sudske presude za one koji su počinili zločin podcrtavaju individualnu odgovornost i da se treba nadati da će donijeti osjećaj pravde obiteljima žrtava.

On se u ime američkog naroda pridružio svima koji u BiH oplakuju više od 8.000 žrtava ubijenih u tom gradu 1995. i dodao da je poricanje genocida u Srebrenici ili slavljenje takvih djela neprihvatljivo i podriva međusobno povjerenje potrebno za stabilnu, prosperitetnu i mirnu budućnost.

“SAD pozivaju sve političke lidere da se suzdrže od otvaranja rana iz prošlosti zapaljivom retorikom koja unosi podjele, kao i od iskorištavanja i manipuliranja ostavštinom ratova iz devedesetih godina. Istinsko liderstvo zahtijeva hitne i konkretne poteze na promociji pomirenja uz suosjećanje i dostojanstvo te zajedničko ulaganje i rad na zajedničkoj budućnosti za sve narode u BiH”, poručio je Nelson.

Dodao je da njegova zemlja ostaje nepokolebljiva u svojoj podršci svima koji su voljni da rade u duhu pomirenja i fokusirani su na stvaranje prilika za prosperitet za sve građane.

“Žrtve genocida u Srebrenici, preživjeli, obitelji kao i novi naraštaji zaslužuju mirnu i prosperitetnu budućnost. Fokusiranjem na povjerenje i izgradnju prosperitetne budućnosti možemo osigurati da se tragični događaji iz prošlosti ne ponove”, naglasio je Nelson./HMS/

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x