Nedjelja, 5 svibnja, 2024

VULIĆ: Srpskim voditeljicama i urednicama na BHRT-u prijete silovanjem i ubijanjem, a meni…

Must Read

Na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zastupnica SNSD-a Sanja Vulić je kazala da su joj prijetili da će završiti s “ovozemaljskim” životom ako dođe u Sarajevo.

Tijekom podnošenja inicijative da se Prijedlog zakona o osnivanju privremenog istražnog povjerenstva za utvrđivanje stanja u javnom RTV servisu BiH uvrsti na dnevni red sjednice Zastupničkog doma, Vulić se požalila na stanje na Javnom RTV servisu, ali i ugroženost srpskih voditeljica i urednica, prenosi Klix.

“Na Javnom RTV servisu vlada ‘jedno beznađe’, apsolutno se ništa ne zna, što se događa i što se radi… Ako se ozbiljno ne pozabavimo stanjem i, usudit ću se reći, javašlukom koji tamo vlada, bit ćemo u ozbiljnom problemu”, rekla je Vulić.

Ona je kazala da je u prethodnih nekoliko tjedana na snazi “odmazda” direktora BHRT-a prema “srpskim voditeljicama i urednicama” te da su smijenjene bez provođenja disciplinskog postupka. Također je kazala da se voditeljicama prijetilo “silovanjem, ubijanjem i tome slično”.

Dodala je da SIPA, Tužiteljstvo BiH i Direkcija za koordinaciju policijskih tijela moraju ispitati situaciju.

“Imajući u vidu to da sam i sama imala slično iskustvo, da mi je prijećeno da ću ulaskom u Sarajevo završiti sa svojim ovozemaljskim životom. Ja se moram zahvaliti i ministarstvu unutarnjih poslova Republike Srpske i MUP-u Kantona Sarajevo koji su identificirali osobu koja mi je prijetila”, rekla je Vulić./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Imaju li zastupnici BH Hrvata (HDZBIH) u RH Saboru problem s Penavinim “NE SA SRBIMA” Plenkoviću?

Srbi u BIH u nekoliko su navrata spašavali poziciju HDZ-a u BIH. Taj isti HDZ BIH donosi stabilnu i...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -