Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

RAZOČARALI SE: Bošnjački SDP očekuje od SDP Hrvatske da poput njih podrži bošnjačke nacionaliste

Must Read

SDP BiH, stranka koja je u dva mandatna razdoblja provela majorizaciju Hrvata u BiH i čiji je dužnosnik Željko Komšić dva puta biran bošnjačkim glasovima za hrvatskog člana Predsjedništva silno je razočarana što su zastupnici SDP Hrvatske; Romana Jerković, Predrag Fred Matić, Biljana Borzan i Tonino Picula glasovali u Europskom parlamentu protiv Rezolucije o BiH u kojoj se ne spominju prava konstitutivnih naroda, piše Hrvatski Medijski Servis.

Zbog toga što podržavaju temeljno načelo Ustava BiH i Daytonskog sporazuma, konstitutivnost i jednakopravnost naroda i izbor legitimnih predstavnika konstitutivnih naroda, kako je to naložio Ustavni sud BiH, bošnjački SDP optužio je SDP Hrvatske da je skrenuo udesno, da podržava politiku HDZ-a, da je Peđa Grbin nastavio pogubnim koracima Zorana Milanovića, te da je pod pritiskom” socijaldemokratskog ultradesničara Tonina Picule”.

Nakon brojnih optužbi pozvali su “višedecenijske partnere i prijatelje” iz SDP-a Hrvatske da “prestanu s praksom miješanja u unutarnje stvari Bosne i Hercegovine i odustanu od desničarske politike”, čime će, kako tvrde, “sigurno poboljšati svoj politički status u Hrvatskoj”.

Nikšićev SDP očito očekuje od SDP Hrvatske da podrži podjarmljivanje svojih sunarodnjaka u BiH i podrži velikobošnjačku hegemonističku politiku rasturanja BiH./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

NAVIJAČKE OSVETE NE PRESTAJU? Travnjak stadiona Rođeni uništen kiselinom bačenom iz drona

Nepoznate osobe su po neslužbenim informacijama sinoć dronom uništile teren na stadionu Rođeni, domu FK Velež, piše Sportsport.ba. Oštećenja su vidljiva,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -