Petak, 3 svibnja, 2024

Hrvati u Americi podprli rezoluciju o potpori Hrvatima u BiH

Must Read

MOSTAR – Nacionalna federacija američkih Hrvata (NFCACF) je na godišnjoj skupštini na kojoj je izabrano novo vodstvo poduprla rezoluciju koju je američkom Senatu podnio senator Mark Begich u kojoj se traži imenovanje posebnog predstavnika SAD-a za nadzor provedbe Daytonskog sporazuma te popravljanje položaja Hrvata u BiH, navodi se u priopćenju koje je u dostavljeno medijima u BiH.

Na godišnjem zasjedanju, kojemu su gosti bili hrvatski veleposlanik u Washingtonu Joško Paro i veleposlanica BiH Jadranka Negodić, članovi Skupštine NFCACF su podržali sadržaj rezolucije 131 koju je Vanjskopolitičkome odboru američkog Senata dostavio senator hrvatskog podrijetla Mark Begich.

U toj se rezoluciji od američkog predsjednika Baracka Obame traži imenovanje posebnog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu koji bi procijenio uspjeh i promašaje Daytonskog mirovnog sporazuma. U Rezoluciji se upozorava da je broj Hrvata katolika od početka rata u BiH prepolovljen, da su njihova prava ugrožena te da buduće reforme ne smiju biti na štetu ovog najmalobrojnijeg naroda.

Na godišnjoj skupštini za novog predsjednika izabaran je Paul Tonšetić-Kundera, na 20. godišnjicu postojanja ove organizacije. “Jako sam zahvalan Billu Vergotu za prijašnje vodstvo i savjete koje mi je dao. Radujem se raditi sa svima vama u našoj temeljnoj zadaći u predstavljanju hrvatskih Amerikanaca kao i hrvatske dijaspore jednako ovdje u Sjedinjenim Državama kao i u Bosni i Hercegovini. Nastavit ćemo našu misiju kako bi približili naše države i narode”, rekao je novi predsjednik NFCACF Tonšetić-Kunder. Tijekom skupštine izabrana su i upravljačka tijela Nacionalne federacije američkih Hrvata.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

UMJETNA INTELIGENCIJA: Ako se DP suočava s dilemom između prihvaćanja HDZ-ovih uvjeta ili riskiranja ponovljenih izbora, to bi moglo značiti da su već pali...

Ako se promatraju pregovori nakon izbora, njihove minutaže i sastavi izaslanstava DP-a kada šalju ljude na nogeHDZ-u i s...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -