Utorak, 7 svibnja, 2024

Blinken pozvao Rusiju da prestane sa agresivnim ponašanjem prema Ukrajini

Must Read

KIJEV – Šef američke diplomacije Anthony Blinken pozvao je danas Rusiju da zaustavi agresivno ponašanje prema Ukrajini, nakon što je zadržala značajan broj vojnika na granici s tom zemljom, unatoč povlačenju.

“Tražimo od Rusije da zaustavi svoje opasne i agresivne akcije. Svjesni smo da je Rusija povukla neke snage s granice s Ukrajinom, ali vidimo da se tamo još uvijek nalazi velik broj vojnika i opreme “, rekao je Blinken na zajedničkoj konferenciji za novinare s ukrajinskim predsjednikom Vladimirom Zelenskim i obećao da će Sjedinjene Države nastaviti  suradnju s Ukrajinom kako bi ih obranili od agresije.”

Zelenski je rekao da je i dalje prisutna ruska vojna prijetnja koja je povukla samo mali broj vojnika s granice s Ukrajinom.

“Vjerujemo da smanjenje (broja ruskih vojnika) ide presporo, zbog čega i dalje postoji prijetnja”, rekao je ukrajinski predsjednik na zajedničkoj konferenciji za tisak s Blinkenom, prenosi Beta.

Moskva već tjednima raspoređuje desetke tisuća vojnika na granici s Ukrajinom, službeno zbog vojnih vježbi, što je izazvalo napetosti s Kijevom i zapadnim zemljama.

Zelenski se zahvalio Blinkenu na potpori Sjedinjenih Država, ocjenjujući da je “puno učinjeno na zaustavljanju eskalacije”.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Kako će zastupnici BH Hrvata koji budu glasali za izbacivanje Srba iz Vlade RH nazad kući za Ilindan ili Gospojinu?

Imate li vi neku ideju? Ili mislite da se oni više ne misle vraćati kući? Dobro Milas je ionako u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -