Subota, 18 svibnja, 2024

Kurdi uhitili više od 50 pripadnika ISIL-a

Must Read

Kurdske snage u Siriji priopćile su da su u jednom kampu za interno raseljena lica uhitile 53 osobe osumnjičene za pripadnost Islamskoj državi.

Sirijske demokratske snage (SDF) koje imaju podršku međunarodne koalicije protiv džihadista su zbog serije ubojstava u nedjelju pokrenule veliku sigurnosnu operaciju u kampu Al-Hol gdje živi gotovo 62.000 ljudi.

Od objave pada “kalifata” Islamske države u ožujku 2019. godine, kurdske vlasti su više puta upozoravale na slučajeve radikalizacije i napada u tom kampu, gdje su žene i djeca džihadista, ali i sirijske i iračke obitelji.

Kurdske snage su navele da su uhitile “53 pripadnika Islamske države, među kojima pet lokalnih šefova koji su izvodili terorističke napade u kampu”, prenose Nezavisne.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

MACELJ: Jandroković odao počast žrtvama na najvećem stratištu bošnjačkog naroda i osudio komunističke zločine vojske Franje Tuđmana

  Komemoracijom na zagrebačkom groblju Mirogoju u subotu je obilježena 78. godišnjica Bleiburga. Počast suradnicima Adolfa Hitlera i njihovim članovima...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -