Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

SABOLIĆ: Zastava EU je potrgana i bačena na ulicu, a hrvatska je ostala netaknuta

Must Read

Nakon što je jutros objavljena informacija da je potrgane zastave Europske unije na zgradi veleposlanstva Hrvatske u Sarajevu, reagirao je i hrvatski veleposlanik u BiH Ivan Sabolić.

– Zastava Europske unije postavljena na pročelju zgrade hrvatskog veleposlanstva u Sarajevu skinuta je i odbačena na ulicu u noći na nedjelju, njezin držač oštećen je i djelomično istrgnut, a policija traga za vandalima koji su to počinili – potvrdio je Hini Sabolić.

– To se dogodilo između 23 sata i ponoći. Zastava EU je potrgana, a hrvatska zastava koja je također istaknuta ostala je netaknuta. U kontaktu smo s policijom i u ovom trenutku nemamo više saznanja – kazao je Sabolić.

Radi se o ulazu u konzularni odjel veleposlanstva. Oštećenje su opazili radnici veleposlanstva koji su pozvali policiju a ona je obavila uviđaj i sada traga za počiniteljem ili više njih.

Potragu bi trebala olakšati činjenica da je prostor na kojemu su istaknute zastave pokriven videonadzorom.

 

Cijeli taj prostor koji je u blizini Ministarstva vanjskih poslova i Predsjedništva BiH pokriven je nadzornim kamerama. Veleposlanik Sabolić je kazao kako očekuje da policija poduzme sve što je potrebno i brzo istraži ovaj slučaj no nije želio nagađati o mogućim motivima počinitelja./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tisuće Britanaca primile su krv zaraženu HIV-om i hepatitisom. Sad će dobiti odštetu

Britanija će platiti više od 12.7 milijarda dolara odštete tisućama pacijenata, sedamdesetih i osamdesetih godina liječenih krvlju zaraženom HIV-om...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -