Nedjelja, 28 travnja, 2024

SDA se oglasila zbog 9. januara i Vučića

Must Read

Stranka demokratske akcije upozorila je danas kako državni organi Republike Srbije kriju i štite od procesuiranja čitav niz osumnjičenih izvršitelja genocida, među kojima su i dva izuzetno visoka vojna dužnosnika u hijerarhiji VRS: pukovnik Radoslav Janković, oficir u Glavnom stožeru VRS-a, i potpukovnik Svetozar Kosorić, načelnik Odjeljenja za obavještajne poslove Drinskog korpusa VRS-a.

”Kosorić i Janković, protiv kojih je pred Sudom BiH podignuta optužnica za genocid u Srebrenici, u prvostupanjskoj presudi generalu Ratku Mladiću navedeni su, uz Mladića, Karadžića i ostale, kao članovi udruženog zločinačkog poduhvata vezanog za Srebrenicu, a jedini još nisu procesuirani, isključivo zbog toga što ih državni organi Srbije štite i kriju”, navodi se u priopćenju SDA.

Iz te stranke podsjećaju da se, prema informacijama pravosudnih organa Bosne i Hercegovine, najmanje devet optuženih za genocid u Srebrenici kriju u Srbiji.

”Vrhunac nehumanosti prema obiteljima žrtava, i neiskrenog odnosa prema državi BiH, jeste da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestita 9. januar, praznik koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim i dan kada je počeo projekat koji je kulminirao genocidom u Srebrenici, dok istovremeno državni organi Srbije pod Vučićevom kontrolom kriju i štite vojne i političke dužnosnike, koje međunarodni i bh. sudovi terete zbog sudjelovanja genocidu”, ističu iz SDA.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Iranski dronovi kamikaze najopasniji su na svijetu?

Islamska revolucionarna garda (IRGC) uvela je u nedjelju novu vrstu drona kamikaza. Prema novinskoj agenciji Tasnim povezanoj s IRGC-om,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -