Četvrtak, 2 svibnja, 2024

ČOVIĆ: Milijuni su uputili misli anđelima koji su sada na nebu

Must Read

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i HDZ-a BiH Dragan Čović nazočio je pogrebu šestero tragično preminulih mladih osoba u Rakitnu kod Posušja.

Čović je tom prigodom novinarima kazao kako je teško pronaći riječi utjehe u trenucima kada gubitak mladih života oplakuje cijela Bosna i Hercegovina i Hrvatska.

– Mislim da je najprimjerenija okrenuti se velikom zajedništvu koje se pojavilo na ovom prostoru, ali i diljem svijeta. Milijuni ljudi uputili su brzojave sućuti i svoje misli okrenuli stradalim anđelima koji su sad već na nebu – kazao je Čović.

Dodao je kako mir i utjehu treba pronaći u vjeri.

Pogrebu je nazočio i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas koji se složio s Čovićem da se u ovako teškim trenucima treba okrenuti molitvi.

– Treba moliti za te mlade koji su otišli Bogu prerano i treba biti zajedno. Nije lako biti danas niti u Republici Hrvatskoj, niti u Zapadnohercegovačkoj županiji, uopće u BiH, ali moramo živjeti, moramo biti jedni uz druge, i jedni za druge. Okrenuti se licem u lice i jednostavno pomagati jedni drugima, a ovim mladim ljudima neka im Bog da ono što im je namijenio, a vjerujem da je to mir – poručio je Milas.

Podsjećamo, u vikendici u mjestu Tribistovo kod Posušja u petak, 1. siječnja, u jutarnjim satima pronađeno je osam tijela mladih ljudi. Pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje plinom iz agregata.

Šestero preminulih Ivana Miličevića, Stipe Romića, Žane Pavković, Mije Soldo, Stipe Pavkovića i Marije Pavković pokopano je danas u Rakitnu, a Mirela Rezo i Stjepan Jukić pokopani su u nedjelju u Posušju. Svi su bili devetnaestogodišnjaci.

Fena

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

U LAŽI JE KRATKA KOSA: Dok lobira protiv Rezolucije, premijer Srbije “duboko” vjeruje da je historijski dogovor Srba i Bošnjaka moguć

Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srbije Miloš Vučević izjavio je danas kako duboko vjeruje da je istorijski dogovor...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -