Utorak, 28 svibnja, 2024

U BUGOJNU ZATO JEST: Stanje u Bihaću nije pod kontrolom

Must Read

”Trenutno je u Bihaću oko tri tisuće migranata i situacija je izuzetno teška”, izjavio je Srni gradonačelnik Šuhret Fazlić. Rekao je kako je jedan broj migranata krenuo za Sarajevo nakon što je prije nekoliko dana izgorio migrantski kamp “Lipa”, a oni koji su ostali sami pokušavaju napraviti privremeni smještaj s obzirom na to da nitko od nadležnih nište ne poduzima.

“Mi šta radimo, radimo iz humanitarnih razloga i to ćemo nastaviti”, rekao je Fazlić i dodao da Crveni križ Bihaća dijeli po jedan obrok dnevno migrantim, te da im se u tome pridružilo i Dansko izbjegličko vijeće.

Fazlić je podsjetio da problem migrantske krize u Bihaću traje godinama te da nitko ne vodi računa o tome što oni zauzimaju napuštene objekte u gradu.

“Oni su u napuštenom Domu penzionera, Krajina metalu, ima ih u Plješevici prema Hrvatskoj. Nitko ne zna koliko ih ima”, rekao je Fazlić.

Smatra neodgovornim povlačenje Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i agencije UN, što je nazvao “salonskom humanošću”.

“Oni koji se trebaju time baviti izdali su priopćenje i otišli kućama za praznike. Oni trebaju sjesti i tražiti neko rješenje”, poručio je Fazlić.

Dodao je kako je Bihać spreman sudjelovati u pronalaženju rješenja iako su jasno poručili da “Bira” ne može biti prihvatni centar za migrante. /HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -