Subota, 11 svibnja, 2024

KOJOVIĆ DEMANTIRAO ČEDU JOVANOVIĆA: BH blok neće biti sredstvo u rukama propalih političara iz druge države

Must Read

Na izjavu Čedomira Jovanovića da je BH blok u dogovoru sa SDA i DF-om u Mostaru u nekim izbornim jedinicama reagirao je Predrag Kojović.

– Čedomir Jovanović duboko kompromitiranoj koaliciji SDA i DF-a želi priskrbiti zrno moralnog kredibiliteta tako što spina da su u tajnoj koaliciji s BH blokom. On tako pokušava uvjeriti njihove dosadašnje birače da ne odustanu od njih, kao što su odustali u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Bihaću… S druge strane, birače BH bloka želi odvratiti od glasanja za nas, jer bi time politički moralni imperativ koji smo pred sebe postavili bio urušen – kaže Kojović.

On tvrdi da je moralni imperativ poslati poruku: “Ne nacionalnim strankama“.

– Iza tog „NE“, najčvršće stojimo upravo u Mostaru. Ne samo zato što su nacionalne, već zato što su kriminogene, nepotističke i što opstaju na strahu i ucjenama i što su odgovorne za to što se izbori u Mostaru nisu održali 12 godina, za što smo se teškom mukom izborili upravo mi, a prije svih naša Irma Baralija. To ničim ukaljati nećemo – kazao je.

Čedomiru Jovanoviću preporučuje da u Srbiji spina protiv Aleksandra Vučića, s kojim je u koaliciji, ako mu je zaista do građanske BiH.

– Radeći protiv BH bloka, on se ustvari bori protiv takve Bosne i Hercegovine. BH blok nije nikakva injekcija za oživljavanje propalih, moralno i na svaki drugi način kompromitiranih političkih projekata. Pogotovo nećemo dopustiti da to bude u rukama istih takvih političara iz drugih država – tvrdi Kojović.

Inače, Jovanović je na FTV-u sinoć kazao da će BH Blok i Koalicija za Mostar u nekim izbornim jedinicama zajedno nastupati.

-Koalicija za Mostar je pomirila neke politike koje su doskora bile nepomirljive. Sada su na jednoj listi i Bakir i Komšić, a napravili su u Mostaru dogovor s Našom strankom i SDP-om za neke izborne jedinice. Ono što nije moglo da se desi u Sarajevu, desilo se u Mostaru- izjavio je u programu FTV-a Jovanović prilikom čega ga je novinar pokušao prekinuti./HMS/

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

KAKO DOBRO: Neki tik-tok-fratrizani s histrionskim poremećajem pokušali su ga ocrniti a onda je Bitno.net pronašao Markovu duhovnu stvar. Postala je momentalni hit među...

Iz izvora bliskih Marku Purišiću Lasagni dobili smo potvrdu da je Marko autor duhovne pjesme 'Ne daj mi, Oče'...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -