Utorak, 7 svibnja, 2024

‘Titin’ desant na Mostar

Must Read

Neviđena blamaža i opasna cirkusijada Željka Komšića u Mostaru, još jedna zloupotreba Srebrenice i majke Hatidže Mehmedović

 

Nakon što je u režiji sa Šefikom Džaferovićem i vrhom SDA u neviđenom skandalu u Sarajevu Željko Komšić populističkim primitivnim potezom odbijajući da se sastane sa Ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom, čime je BiH doveo u veoma nezgodnu i opasnu situaciju, bošnjački predstavnik u bh Predsjedništvu ‘iz reda Hrvata’ krenuo je u predizbornu ofanzivu u Mostaru, gradu gdje se nakon dvanaest godina po prvi put održavaju lokalni izbori.
U društvu savjetnika, inače predsjednika minorne srbijanske partije Čedomira Jovanovića Željko se obreo u ‘muslimanskom dijelu’ Mostara odakle planira danas ‘prošetati’ do Starog mosta i natrag pa pustiti niz Neretvu 12 cvjetova u znak propuštenih 12 godina izbora a onda održati unaprijed planirano pobjedničko slovo u restoranu simboličnog naziva ‘Pasha’. Ovaj cirkus ‘gazije’ Komšića popraćen slikama majke Hatidže Mehmedović iz Srebrenice koja kači Čedomiru Jovanoviću srebrenički cvijet u Potočarima vrhunac je pijane politike člana bh Predsjedništva i još jedna u nizu zloupotreba genocida u Srebrenici i srebreničke tragedije, koju nije znao osmisliti čak ni njegov šef Bakir Izetbegović, kojeg inače u kaoliciji za Mostar podržava kao i obično Demokratska fronta Željka Komšića svuda i na svakom koraku.
Ali ni tu nije kraj budaleštinama Željka Komšića.

Ponešen primitivnom i mahalskom politikom sa kojom je BiH zatrovao od svog izbora u Predsjedništvo glasovima Bošnjaka, državni uhljeb i parazit Komšić je očigledno prihvatio nebuloznu paralelu Josipa Broza Tita sa njegovom posrnulom i totalno neproduktivnom ulogom u bh vlasti i državi BiH iznjedrenu na internet kanalizaciji zatucane raje pa se dao uslikati na plakatima ( ‘šetnja sa predsjednikom’, čuj ovo matere ti!) uz poruku ‘tamo gdje sam ja stao Ti produži’, čime je svojoj bolesnoj performansi dodao i ovu nepotrebnu epizodu sa Titom koja mu očigledno godi i koja zadovoljava njegov narcisoidni politički ego, čime je kao i SDA opet na mala vrata pokušao izjednačiti partizane i ‘ljiljane’ i upotrijebiti ih oboje u dobivanju glasova za SDA i svoju stranku.
Njegov ‘državnički potez’ borbe za ‘zastavu i grb’ BiH i njegovo ‘historijsko njet’ Rusiji  iako samo nastavak njegove bahate svađalačke politike sa svim i svačim, tek će donijeti posljedice i državi i njemu, no ovo sa Titom i majkama Srebrenice je vrhunac blama i posrnuća Željka Komšića u kojem je na najdrastičniji način dokazao da mu ništa nije sveto. Čak ni žrtve Srebrenice na koje se uvijek poziva i na čijim kostima, ne računajući dodatak od 700 KMa za značku zlatnog ljiljana, već decenijama odlično profitira.
Da je kojim slučajem umjesto Josipa Broza pored svoje stavio sliku Alije Izetbegovića a umjesto majke Hatidže sliku Munire Subašić, te da je kojim slučajem prošetao umjesto od Musale do Neretve od centra desne strane Mostara do Starog mosta, ja bih mu možda i povjerovao.

Ovako, pokazao je da je u  moru političkih gnjida BiH, besprijekorno na prvom mjestu, te da mu je ‘građanska država’ i lična borba sa Draganom Čovićem i Izbornim zakonom čisti paravan za SDA vječitu podjelu Mostara i da mu je obraz ne đon, već prljavi SDA isprdak i ugrušak.

photo : predizborni plakat DF Željko Komšić, arhiv

cross-attlantic.com

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

A ŠTA AKO JE TU BILA NEKA OSMANSKA KUPELJ? SILOVALIŠTE? MJESTO GDJE SU BIRALI ROBLJE? Bez konzultacija s merhametom krenuli radovi na rekonstrukciji križanja...

Kako je i najavljeno radovi na uređenju križanja ulica kod bivšeg hotela „Ero“ u Mostaru započeli su danas. Grad Mostar...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -