Published On: Pet, pro 18th, 2020

“PIČKA” – Urbani sleng kojim se dočarava karakterna osobina muške osobe

Sergej Trifunović

Sergej Trifunović, beogradski glumac, na svom instagram profilu proslijedio je vulgarnu,  fotografiju HDZ-ove kandidatkinje na lokalnim izborima u Mostaru na kojoj je jasno vidljivo psihičko zlostavljanje dotične verbalnim , mizogenim, seksističkim nasiljem.

Riječ je o odvratnoj fotomontaži gdje umjesto slogana te stranke stoji “da’ću pičke”. Trifunović je proslijedio fotografiju a u komentarima su mu mnogi odbrusili zbog seksističkog ispada.

Sergej Trifunović je objavu u međuvremenu uklonio i ironijom simbolike ispao “pička”.

Gradski odbor HDZ BiH Mostar najoštrije osuđuje šovinističku objavu i iskazani govor mržnje poznatog beogradskog glumca i političkog aktivista Sergeja Trifunovića na društvenoj mreži Instagram protiv mlade djevojke, kandidatkinje na listi HDZ BiH za predstojeće lokalne, mostarske izbore.

Žalosti činjenica da se tako u kontinuitetu već godinama u javnom prostoru ponaša jedan “deklarirani“ borac za demokratsku Srbiju i prava građana, Mostarac po rođenju, dramski umjetnik, kojem je Mostar nebrojeno puta ukazao gostoprimstvo na Festivalu glume, a on je uzvratio uvredama, lažima i mržnjom.

Nije mu ovo prvi puta. Još nam je u sjećanju njegov istup u povodu tragične smrti generala Slobodana Praljka, nad kojom je likovao kao posljednji barbarin.

Hrvatska demokratska zajednica BiH odavna prepoznaje važnost i ulogu žena u obitelji, društvu i javnom životu. Kao takvima dana im je posebna uloga i vidljivost na ovim povijesnim mostarskim izborima te su zastupljene s gotovo 50 posto na listama HDZ BiH.

Gradski odbor HDZ BiH Mostar će u povodu ovoga istupa poduzeti sve zakonom predviđene korake protiv Trifunovića u cilju zaštite svoje kandidatkinje.

Ovim putem pozivamo sve udruge za zaštitu prava žena i mladeži da osude ovakve obrasce ponašanja prema ženama uz prijedlog da se šovinist Trifunović u rodnom gradu proglasi personom non grata, navodi se u priopćenju.

U međuvremenu se oglasila i organizacija žena HDZ-a BiH.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>