Published On: Pet, pro 18th, 2020

JOVANOVIĆ SVE (RAZ)OTKRIO OKO MOSTARA: SDA i DF dogovorili su se sa SDP-om i Našom strankom

Čedomir Jovanović, savjetnik bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića izjavio je kako su se probošnjačke stranke SDA i DF dogovorile sa SDP-om i Našom strankom oko načina nastupa u pojedinim izbornom jedinicama u Mostaru što samo potvrđuje kako se radi o jedinstvenom bošnjačkim političkim blokom.

„Imate Koaliciju za Mostar koja je pomirila neke politike koje su do sada bile nepomirljive. Na jednoj listi su i Bakir i Komšić, a napravili su u Mostaru dogovor s Našom strankom i SDP-om za neke izborne jedinice. Ono što se nije moglo dogoditi u Sarajevu, dogodilo se u Mostaru“, rekao je Jovanović za Dnevnik D Federalne televizije.

Ključna područja nedjeljne izborne utrke su većinska hrvatska područja Jug, Jugozapad i Zapad. SDA je odustala od kandidature u izbornom području Zapad, a Naša stranka i SDP na Jugu, dok u Jugozapadu idu s dvije liste očekujući da bi mogli osvojiti dva mandata.

U većinskim bošnjačkim izbornim područjima bošnjačke stranke zbog etnički čiste strukture osvojit će svih devet mandata.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>