Srijeda, 29 svibnja, 2024

IZ GEOGRAFIJE JE VAZDA IMAO DVOJKE: Zvizdić izrazio želju da probosanske snage pobijede u Hercegovini

Must Read

Visoki dužnosnik SDA Denis Zvizdić izjavio je da se Mostar i njegovi građani nalaze na stvarnoj i sudbinskoj raskrsnici.

“Ili će rezultati izbora, ako pobijede probosanske i promostarske snage, trasirati put ka istinskoj integraciji grada, društvenom, kulturnom i ekonomskom progresu i normalizaciju odnosa među narodima i građanima, ili će, ako pobijede politike koje i dalje zagovaraju “stolne gradove” i podjele na “vaš i naš dio”, Mostar ostati u stanju nepodnošljive stagnacije i pored ogromnih, ali nažalost nedovoljno ili nikako iskoristenih potencijala”, rekao je.

Zvizdićeva SDA u pregovorima oko izmjena izbornih pravila za Mostar ustrajavala je da središte Hercegovine bude podijeljeno na dvije općine, većinski bošnjačku i većinski hrvatsku, zbog čega Mostar i nije imao izbora 12 godina, podsjeća HMS.

Zvizdić je pozvao i na ujedinjenje svih probosanskih snaga kako bi “probosanska politička opcija” pobijedila u središtu Hercegovine.

-Mostar mora, posebno narednih dana, biti u fokusu probosanskih političkih snaga koje izbore ne smiju posmatrati kao poligon neproduktivnih svađa i prepucavanja, nego kao priliku za zajedničko djelovanje koje mora biti oslobođeno bilo kakvih političkih i ideoloških razlika, predrasuda i dnevnopolitičkih prepucavanja, a realizacija većine u Gradskom vijeću i izbor gradonačelnika koji će biti lider koji okuplja, spaja, gradi i razvija, moraju, u imperativnom smislu, postati strateška i najvažnija aktivnost državotvornih i gradotvornih patriotskih snaga, kazao je Zvizdić.

Zvizdić, kao i drugi bošnjački političari  svakodnevno govore o nužnosti da “probosanske snage pobijede u glavnom hercegovačkom gradu, što iritira većinu građana Mostara, kao što bi i građane Sarajeva iritiralo kada bi netko od političara zagovarao pobjedu prohercegovačkih snaga u Sarajevu./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -