Utorak, 7 svibnja, 2024

Čović otkrio što je dogovorio s Izetbegovićem oko izmjena Izbornog zakona

Must Read

Izborni zakon bit će promijenjen do lipnja iduće godine. Potvrdio je to predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović tijekom današnjeg sastanka s potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom u Mostaru.

Naime, povodom nedavnog sastanka s veleposlanikom SAD-a Ericom Nelsonom, šefom Izaslanstva Europske unije u BiH Johannom Sattlerom i predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem, Čović je otkrio što su se dogovorili i koji su glavni zaključci bili.

„Sastanak je bio vrlo sadržajan i učinkovit. Razgovarali smo o izborima u Mostaru kako bismo ih napravili što transparentnijima. Sve aktivnosti oko Mostara trebaju biti premještene upravo u Mostar. Svako prebrojavanje glasova, uključujući i poštanske, treba se odvijati u Mostaru kako bismo izbjegli bilo kakve špekulacije oko izbora. Ključni dogovor je da Izetbegović i ja moramo najkasnije do sredine prvog mjeseca riješiti problem Izbornog zakona kako bismo najkasnije u lipnju dobili novi Izborni zakon koji će riješiti sve one dileme koje su stalno problem. To bi bio motiv za dobiti kandidacijski status iduće godine“, naveo je lider HDZ-a BiH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Последний

Kako će zastupnici BH Hrvata koji budu glasali za izbacivanje Srba iz Vlade RH nazad kući za Ilindan ili Gospojinu?

Imate li vi neku ideju? Ili mislite da se oni više ne misle vraćati kući? Dobro Milas je ionako u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -