Nedjelja, 28 travnja, 2024

Čović s Nelsonom: Nužno provesti dogovor o Izbornom zakonu

Must Read

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović danas je u Sarajevu održao sastanak s veleposlanikom Sjedinjenih Američkih Država u BiH, NJ.E. Ericom Nelsonom. Sastanku su nazočile i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto i zamjenica veleposlanika SAD-a u BiH Ellen Germain.

Dužnosnici su razgovarali o lokalnim izborima, političkim prilikama, euroatlantskim integracijama i ekonomskoj situaciji.

Govoreći o političkoj situaciji, Čović nužnim je istaknuo realizaciju dogovora o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, rekavši da ostvareni konsenzus ne smije biti zanemaren. Istodobno je naglašena važnost Lokalnih izbora za izgradnju snažne demokracije i puta ka EU.

Lokalni izbori moraju reflektirati neovisnu političku opredijeljenost svih konstitutivnih naroda – izjavio je Čović, ističući važnost legitimnosti političkih predstavnika na svim razinama vlasti. Naglasio je i stav hrvatskih dužnosnika o izdvajanju Mostara iz izbornog procesa.

Uvažavajući činjenicu da je novi zamah osobito važan za ostvarenje napretka ka članstvu BiH u Europskoj uniji i NATO-u, hrvatski politički dužnosnici nastavljaju rad na intenziviranju euroatlantske perspektive.

Istaknuta je i pomoć koju su Sjedinjene Američke Države iskazale BiH u nadvladavanju posljedica COVID-19. Tom prilikom, dužnosnici su iskazali uvjerenje u daljnju suradnju na unaprjeđenju dugoročnog razvoja i stabilnosti Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Željezničar nakon poraza od Posušja panično lovi opstanak

Nogometaši Željezničara osvojili su važne bodove u borbi za opstanak svladavši ekipu GOŠK-a u Gabeli s 2:1, u 29....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -