Petak, 17 svibnja, 2024

Prvi suprug Brigitte Macron sahranjen je u najstrožoj tajnosti krajem prošle godine, potvrdila je njihova kći: ‘Svoju anonimnost cijenio je više od svega’

Must Read
André-Louis Auzière, prvi suprug francuske prve dame Brigitte Macron kojemu se nakon razvoda gubi svaki trag, preminuo je u prosincu prošle godine, otkrila je u kolumni Paris Matcha Tiphaine Auzière, najmlađa od njihovo troje djece

André-Louis Auzière i Brigitte Macron su se vjenčali 1974. godine i ubrzo nakon toga dobili troje djece: Sébastiena (1975.), Laurencea (1977.) i Tiphaine (1984.).

Nakon godina obiteljske sreće, brak je ušao u turbulentno razdoblje nakon što je Brigitte, tada učiteljica književnosti, upoznala izvjesnog Emmanuela Macrona. Sa svojim je učenikom puno razgovarala o književnosti i kazalištu, a 1994. mladi Macron priznao je svojoj učiteljici što osjeća prema njoj. Iako su osjećaji bili uzajamni, Brigitte je imala obitelj koje se nije željela odreći, pa je svoju vezu s Macronom održavala u diskreciji.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Notre couverture cette semaine.

Objavu dijeli Paris Match (@parismatch_magazine)

Braku je presudio pokojni André-Louis Auzière, koji je predao papire za razvod, koji nije tekao glatko i okončan je tek 2006. godine. Sljedeće godine, Briggite se udala za Emmanuela Macrona.

Nakon razvoda od Brigitte, André-Louis Auzière odlučio se za potpunu diskreciju. Pred predsjedničke izbore 2017. brojni su novinari pokušali pronaći bilo kakav trag o bankaru kako bi dobili intervju, ali nikome to nije pošlo za rukom.

Čak je i vijest o njegovoj smrti dugo čuvana u tajnosti, sve do 8. listopada kada je njegova mlađa kći Tiphanie, u kolumni Paris Matcha otkrila da je prvi suprug prve dame Francuske preminuo krajem prošle godine.

‘Moj otac je mrtav. Sahranila sam ga u najstrožoj privatnosti 24. prosinca. Obožavala sam ga, bio je posebno biće, nekomformist koji je svoju anonimnost cijenio više od svega. To se mora poštovati’, objašnjava Tiphanie u kolumni.

Kako navodi časopis Closer, bivši suprug francuske prve dame pokopan je na groblju Père-Lachaise u Parizu, poznatom kao vječno počivalište Jima Morrisona i Oscara Wildea. Čovjek koji je cijenio anonimnost svoj je vječni pokoj tako našao u društvu brojnih slavnih, između ostalih i Honoréa de Balzaca, Frédérica Chopina (srce je sahranjeno u Varšavi), Édith Piaf, Marcela Proust i brojnih drugih.

Britanski Daily Mail pokušao je od osoba bliskih Brigitte Macron saznati je li prisustvovala sahrani, ali nitko nije želio otkriti taj podatak, prenosi Tportal.hr

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Susjed o atentatoru na slovačkog premijera: Rekao mi je zašto je bio ljut na njega

L‘udovit je rekao da bi njih dvojica povremeno razgovarali o politici i da je Cintula izrazio ljutnju zbog onoga...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -