Utorak, 21 svibnja, 2024

A SEXY? Cikotić: Rješavanje migrantske krize je zahtjevno

Must Read

Rješavanje migrantske krize je zahtjevan postupak koji zahtijeva poštivanje velikog broja stranih konvencija i domaćih zakona, a nastojanje je da prava i slobode građana Bosne i Hercegovine ne budu ugrožena pravima ilegalnih migranata, izjavio je za televiziju N1 Selmo Cikotić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine.

On je kazao da su 99 posto migranata koji uđu na teritoriju BiH ilegalni migranti.

”Ulaze u državu bez ikakvih dokumenata zemlje iz koje dolaze, izražavanjem namjere i zahtjeva za azil stiču određenu vrstu statusa. U suštini, jedan posto njih koji uđu u BiH imaju neku vrstu identifikacijskog dokumenta. Ostali ulaze bez dokumenata, ne na način koji je propisan i zato se tretiraju tako. Prelaze na ilegalnim mjestima”, rekao je Cikotić.

Ministar sigurnosti BiH je naveo da svega dva ili tri postotka od onih koji uđu u BiH podnose zahtjev za azil.

”Mi do sada nemamo prisutnu pojavu da oni imaju namjeru postati državljani BiH, azilanti u BiH”, rekao je.

U rješavanju migrantske krize svoje nadležnosti imaju i država i entiteti i kantoni, pa i općine, istaknuo je Cikotić, rekavši da zbog nedostatka jedinstvenog i harmoniziranog pristupa u rješavanju ove krize USK poduzima svoje mjere.

Cikotić je rekao da on stvari rješava “na drugi način”, a to je realizacija zaključaka Predsjednišva BiH, da se kampovi koji su u Bihaću i Velikoj Kladuši izmjeste iz gradskih sredina, da se tu smanji pritisak migranata koji ugrožavaju način življenja.

Prema njegovim riječima, BiH poštuje prava maloljetnih migranata bez pratnje, te da tu ide u korak sa svjetskim konvencijama koje tretiraju taj segment.

”To se poštuje. Te organizacije se brinu o poštivanju propisa, kao i domaće institucije koje surađuju s njima. Ta briga se odvija i na domaćoj razini”, izjavio je ministar sigurnosti BiH za N1.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Objavljen popis najljepših nacionalnih parkova, hrvatski je na prvom mjestu

Popularnost parkovima prirode i nacionalnih parkovima raste iz godine u godinu. Donosimo popis najzanimljivijih sa stranice europeanbestdestinations.com na kojem...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -